Actualitzat el 09/05/2019

Vota la Cabreta

El Cornamusam d'Olot se celebrarà els dies 24 i 25 de maig

Després d'obrir una nova línia l'any passat, el festival internacional de la cornamusa d'Olot, el Cornamusam, celebrarà una nova edició el 24 i el 25 de maig. Si fa uns dies ja us parlàvem de la producció Menaix a Truà i la Cobla del So Infinit, aquí us presentem la resta de la programació.
La Cabreta del Cornamusam. Foto: Olot Cultura

Tenint en compte la conjuntura, el cartell del Cornamusam d'enguany ha pres la forma d'un cartell electoral, mentre que la programació s'ha presentat amb una carta, com aquelles que els candidats envien a les cases dels votants prometent tot el que faran. En aquesta carta, la Cabreta, la figura emblemàtica i 'cap de llista' del Corsanusam, demana de fer un festival més participatiu i dinàmic.

Per mirar d'aconseguir-ho, els organitzadors d'aquest festival especialitzat en la família de les cornamuses i els sacs de gemecs, l'associació El Til·ler, ha confeccionat una programació que segueix amb les noves línies encetades l'any passat: la macrocobla RSK!, el concert-vermut i la CornamuJam, a les quals s'afegirà enguany una petita fira de cultura popular amb gegants, jocs, lutiers... que s'instal·larà al Firal petit, convertit en la plaça del Cornamusam, nou centre neuràlgic del festival.

Pel que fa als concerts, destaca la primera producció professional de la història del festival: Menaix a Truà i la Cobla del So Infinit, que el dissabte 25 de maig a les 19 h es presentarà a la sala El Torín. El mateix dissabte hi haurà dos concerts més, gratuïts, a la plaça del Cornamusam: el grup gallec de gaites BÖJ donarà un toc celta a la nit, mentre que els garrotxins Stukat del Bolet tancaran la jornada.  

La tradicional tocada d'inici –enguany a càrrec de Xavi Múrcia–, el ball de la Cabreta a la plaça Rector Ferrer, la pujada dels sacaires pel carrer de Sant Rafel, el concert-vermut amb Mirna Vilasís i Xavi Múrcia, la cercavila dels Ministrers de l'Escola de Música d'Olot, les actuacions per diversos espais de la Cobla Bufaganyes i una xerrada de David Mestre sobre el flabiol a l'escola són altres de les activitats que donaran ambient cornamusaire a la ciutat garrotxina.

Navega per les etiquetes

CornamusamOlotcornamuses

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]