Actualitzat el 17/06/2019

Folk de l'alçada d'un campanar

El DesFOLCa't de Calaf, del 28 al 30 de juny

El DesFOLCa’t arriba aquest any a la 28a edició. El festival, que se celebrarà del 28 al 30 de juny, reunirà grups de folk de diverses tendències i procedències. Hi haurà concerts de gran format a la plaça Gran, tallers i actuacions per tots els racons del poble... inclòs el campanar. 
El grup del Baix Llobregat Riu serà un dels participants al DesFOLCa't

Els caps de cartell d’aquesta edició del DesFOLCa't, el Festival de Música Popular i Tradicional de Calaf i l’Alta Segarra, seran Pentakkordeon, El Diluvi, Moonshine Wagon i Riu. Completaran la programació Sandra Bautista, The Denim Rips, Bucket Brothers, Cafè d’Alger, Folkatr3s, DJ Marcel Casellas, Cor de Carxofa i les After Folk JAM Session

Sota el nom de Pentakkordeon actuaran a Calaf l’escocès Gary Blair; el colombià Antonio Rivas, que ja ha visitat el festival més d'una vegada i que és el creador d'aquest projecte; l’italià Roberto Lucanero; el búlgar Petar Ralchev i el català Joan Garriga. Rivas vol presentar amb Pentakkordeon una paleta de colors i sabors de diversos acordions d’arreu del món, partint dels colors primaris i passant per la diversitat de matisos fruit de les interaccions musicals dels diversos acordionistes. Serà el dissabte 29 de juny a la plaça Gran.

Abans, el festival arrencarà amb els concerts de The Denim Rips i Bucket Brothers, que tindran lloc el divendres 28 de juny a la plaça Ravalet. The Denim Rips són una string band totalment acústica formada a les Borges Blanques, mentre que Bucket Brothers són una divertida banda de germans i amics que defineixen el seu estil com a 'roots music selection'. Tancarà la nit de divendres la proposta After Folk JAM Session.
 
El dissabte 30 de juny obirà la programació el concert de Sandra Bautista a la plaça CRO (18 h), un dels descobriments de l’actual planter musical català, que beu de la tradició anglosaxona i també d’autors sud-americans, sobretot de Jorge Drexler. A continuació serà el torn de Cafè d’Alger a la plaça de les Eres (19 h), que oferirà un repertori de la música chaâbi i les músiques del sud del Mediterrani (en aquest concert hi participarà la comunitat àrab de Calaf). A la mateixa hora, a la plaça Gran, tindrà lloc el concert del grup de folk del Baix Llobregat Riu.
 
Després de l'esmentat concert de Pentakkordeon a la plaça Gran, la programació es reprendrà en diversos espais a les 00 h. A la plaça del Ravalet actuarà Moonshine Wagon, que es basa en la barreja de 'bluegrass accelerat i punk acústic', amb les arrels en la música tradicional d'Anglaterra, Irlanda i Escòcia amb influències d'estils musicals afroamericans, principalment el jazz i el blues. Al mateix moment a la plaça de les Eres hi haurà Folkatr3s amb el seu repertori de ball folk, balls de parella i en cercle a cavall de Catalunya i el País Basc. El grup de folk festiu de l'Alcoià El Dilvui actuarà a la plaça del Ravalet (1.30 h) presentant el seu nou disc, Junteu-vos (Halley Records, 2019). Tancarà la programació de dissabte el DJ Marcel Casellas, que oferirà la seva sessió a les 3 h a la plaça del Ravalet. 
 
La programació del DesFOLCa’t acabarà diumenge 30 al matí a la plaça dels Arbres amb una Matinal de Cultura Popular i el Vermut Glosat a càrrec de Cor de Carxofa. A més, el festival oferirà un seguit d’activitats paral·leles al llarg del cap de setmana: els Microconcerts de l’alçada d’un campanar (amb el músic Ramon Redorta tocant una gran diversitat d'instruments tradicionals a l'emblemàtic Campanar de Calaf), el II Concurs de Música Itinerant al Mercat de Calaf, diversos espais al poble per a les actuacions de l’Espai Off, el taller de percussió corporal de Santi Serratosa sobre les cançons de tradició oral del projecte Càntut, etc.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]