Actualitzat el 30/06/2019

La Mediterrània es toca al Museu d'Història de Catalunya

Un cicle en col·laboració amb la Fira Mediterrània programarà sis concerts del 3 de juliol al 7 d'agost

Entre el 3 de juliol i el 7 d'agost, cada dimecres a la nit la terrassa del Museu d'Història de Catalunya acollirà concerts de música d'arrel d'arreu de la Mediterrània. Hi passaran Maria Mazzotta, Anna Ferrer amb Mario Mas, Les Anxovetes, Amine & Hamza, Trio López - Petrakis - Chemirani i Miquel Gil
Maria Mazzotta Duo obrirà el cicle de concerts al Museu d'Història de Catalunya

Aquest estiu el Museu d'Història de Catalunya proposa el cicle 'Mediterrània: músiques que es toquen', una proposta que les nits de dimecres, del 3 de juliol al 7 d’agost, presentarà noves músiques de la Mediterrània. Cada nit, un grup representarà amb la seva música la diversitat i la riquesa d'un patrimoni cultural compartit i genuí. El fil argumental del cicle vol mostrar que "més que una música mediterrània n’exis­teixen moltes, però totalment interconnectades".
 
La cantant  Maria Mazzota obrirà les nits el 3 de juliol amb els sons del sud d’Itàlia, concretament de l'Apúlia (el 'taló' de la bota itàlica, a tocar dels Balcans). Una setmana més tard, el 10 de juliol, la cantant menorquina Anna Ferrer, acompanyada del guitarrista Mario Mas, presentarà les seves Cançons de sirenes, llops i llunes, mentre que el 17 de juliol el grup Les Anxovetes presentarà el seu projecte d'havaneres en femení.

 
El trio López-Petrakis-Chemirani, un dels plats forts del cicle

El 24 de juliol els germans tunisians Amine i Hamza, amb ud i qanun, exploraran el ric repertori de la música clàssica àrab. I el 31 de juliol serà el torn de l'espectacular trio instrumental que formen el valencià Efrén López, el cretenc Stelios Petrakis i l'iranià Bijan Chemirani. Finalment, el cicle 'Mediterrània: músiques que es toquen' es tancarà amb el valencià Miquel Gil, que el 7 d'agost presentarà el disc Geometries (Temps Record, 2019).

Les nits d’estiu del Museu d’Història de Catalunya, programades en col·laboració amb la Fira Mediterrània de Manresa, volen anar més enllà d’una proposta musical de qualitat, i constiuir 'una proposta holística' que es completa amb les vistes privilegiades de la ciutat i el port de Barcelona, la posta de sol sobre el mar i una consumició gratuïta. A més, a partir de les 20 h els assistents a les nits podran gaudir d’accés en exclusiva a l’exposició que s’exhibeix temporalment a la primera planta del museu, "Moda i modistes", que es pot seguir també amb visita guiada a les 20 h i a les 21 h.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]