Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 09/09/2019

Tal com raja

Marc i Quirze Egea presenten el disc 'La ploma de perdiu' a Arenys de Mar

Marc i Quirze Egea són pare i fill. Però són també dos músics que han gravat com a duo de viola de roda i tenora un gran disc de cançons tradicionals catalanes, tocades 'tal com raja': La ploma de perdiu (DiscMedi, 2019). El presentaran aquest dissabte 21 de setembre al teatre Principal d'Arenys (20.00 h).
Marc i Quirze Egea Foto: Francesc Cardenyes

Toquen junts des que en Quirze era un nen i, a casa, jugaven amb la música. Ara bé, amb repertori tradicional i de cara al públic, el primer concert va ser a Montblanc, l'estiu de 2017. Des d'aleshores han anat fent camí i ara presenten el primer disc conjunt, La ploma de perdiu, concebut com una mostra fidedigna, 'tal com raja', del que són els seus concerts.     

El repertori reuneix cançons tradicionals "d'aquelles que, més o menys, tots tenim al cap". Algunes, en Marc ja les cantava des de feia temps amb algunes d'extretes a partir del grup El Pont d'Arcalís (del qual en Marc va formar part durant anys, i que en Quirze ha escoltat molt). A aquestes cançons tradicionals, s'hi afegeixen algunes composicions pròpies, com ara la "Sardana curta de Sant Pol de Mar", de melodies clares i diàfanes, que busquen crear un diàleg entre els dos instruments i que lliguen naturalment amb la resta del repertori. "El disc sona bastant tal com raja, són les cançons com les fem, en estat pur, i per això té un aire cru en el bon sentit, gens endolcit, que crec que li és molt adient. No m'agraden gaire aquelles produccions tan elaborades que acaben tenint un punt artificial", comenta Marc Egea

En la presentació al teatre Principal d'Arenys, a més, el duo comptarà amb la col·laboració final de l'Orquestrina Synerenca, ensemble vinculat a l'Escola de Música d'Arenys, que dirigeix en Marc -i del qual en Quirze forma part-, reunint instruments 'tradicionals' i 'convencionals' al voltant d'un repertori permanentment obert i eclèctic, en què caben també els espais per a la improvisació.FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]