Actualitzat el 24/09/2019

Mediterrani viu i musical, al Cabanyal

La VI Mostra Viva del Mediterrani inclourà quatre concerts al teatre El Musical

La VI Mostra Viva del Mediterrani, que se celebrarà a diversos espais de València entre el 5 i el 20 d'octubre, ja ha presentat la programació. El festival inclourà cicles de literatura, dansa, arts de carrer, arts visuals... i música, amb concerts d'arrel al teatre El Musical del Cabanyal, del 10 al 13 d'octubre. 
Les muses clàssiques inspiren el grafisme de la Mostra Viva del Mediterràni 2019

En l'etapa actual, la Mostra Viva del Mediterrani va néixer l'any 2013 com a resposta al tancament de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani per part de l'Ajuntament de València, i gràcies al suport de la Universitat de València, la fundació ACM i l'Octubre Centre de Cultura Contemporània. Va recollir els tres esdeveniments orientats al Mediterrani promoguts per l'Ajuntament de València en els anys vuitanta del segle passat -cinema, música i literatura-, i en va ampliart l'oferta als àmbits del circ, la narració oral, les arts visuals, els debats, la gastronomia i l'acció educativa. El 2015, l'Ajuntament de València, la Diputació i la Generalitat van començar col·laborar amb la nova Mostra. El 2018, l'Ajuntament va recuperar la Mostra de València - Cinema del Mediterrani, de manera que la Mostra Viva va centrar-se en la resta de disciplines artístiques.

En aquesta setena edició, el cicle dedicat a la música s'instal·larà al Cabanyal-Canyamelar, concretament al Teatre El Musical, amb quatre concerts gratuïts. El dijous 10 d'octubre, el Sufi Ansamble Mesudija de Bòsnia presentarà Spirit of Sarajevo, en el qual es combinen música tradicional bosniana, música sufí i la dansa dels dervitxos. L'endemà, divendres 11, serà el torn de la cantant algueresa Franca Masu, que combinarà cançons tradicionals alguereses i sardes amb composicions pròpies. El dissabte 12, es presentarà Dolça Mediterrània, un grup format expressament per a la Trobada de Música del Mediterrani que farà un recorregut per la música tradicional del Mare Nostrum amb Mireia Marí Aguilar (soprano), Néster Martorell (tenor), José Madrid Giordano (piano) i Ximo Caffarena (instruments tradicionals). Finalment, el diumenge 13, Miquel Gil presentarà el nou i esperat treball, Geometries (Temps Record, 2019). Tots els concerts començaran a les 20 h, llevat del de Miquel Gil, que ho farà a les 19 h. A més, una setmana després, el diumenge 20, al Centre del Carme hi haurà un concert matinal de banda.

A més de la música, l'Aplec de Dansa del Mediterrani es desplegarà del 17 al 20 d'octubre a diversos espais de la ciutat; l'Encontre d'Escriptors del Mediterrani reflexionarà els mateixos dies sobre viatges, exilis i migracions al Centre del Carme; Arts de Carrer del Mediterrani durà als Jardins del Palau de la Mùsica debats, tallers per a xiquets i espectacles de circ de diversos països entre el 5 i el 13 d'octubre. I els mateixos dies, la Mostra Educativa del Mediterrani instal·larà al Centre del Carme activitats per a  alumnes de primària, secundària i batxillerat, així com per al públic familiar.

Entre el 2 i el 15 d'octubre, el cicle Debats Vius del Mediterrani reflexionarà a l'Octubre CCC i La Nau sobre temes referents als refugiats, les dones i els joves al Mediterrani. La Mostra d'Arts Visuals instal·larà tres exposicions a l'Octubre i a la Casa d'Algèria, mentre que en l'apartat de videocreació es podran veure curtmetratgtes, també a l'Octubre. Finalment, Gastronomia del Mediterrani oferirà tallers de cuina marroquina turca a l'espai Drassanes 52 del Cabanyal.   
FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]