Actualitzat el 08/10/2019

Maria del Mar Bonet al Càntut

La quarta edició del festival de cançons de tradició oral, del 15 al 17 de novembre a Cassà de la Selva

Fa uns dies us anunciàvem que Miquel Gil actuaria al Càntut en el marc del Circuit Folc. Ara, el festival de Cassà de la Selva ha donat a conèixer nous noms de la programació: Maria del Mar Bonet, l'espectacle A vore i un clàssic: el popular dinar de cantadors. 
Maria del Mar Bonet Foto: Arxiu Càntut

La quarta edició del Càntut, el festival de Cassà de la Selva especialitzat en cançons de tradició oral, tindrà lloc del 15 al 17 de novembre. Un dels plats forts serà el concert de Maria del Mar Bonet, que presentarà l'espectacle 50 anys de música popular i tradicional als escenaris. Amb aquesta producció especial, la cantant mallorquina, acompanyada del guitarrista Borja Penalba, inaugurarà el festival el 15 de novembre (Sa la del Centre Recreatiu, 21.30 h), amb un repertori centrat en les cançons tradicionals que ha interpretat al llarg de la seva carrera, del "Cant dels ocells" a "La balanguera", passant per "La dama d'Aragó".

El dissabte 16 de novembre, també a la Sala del Centre Recreatiu (21.30 h) es podrà veure l'espectacle A vore , on s'integren música electrònica, dansa contemporània, jotes, dolçaines, cants de llaurar... tota una proposta renovadora basada en la cultura popular de les Terres de l'Ebre. Pel que fa al ja tradicional Dinar de cantadors, tindrà lloc el diumenge 17 de novembre a Can Quirze i oferirà als assistents un àpat típic català acompanyat de música tradicional i sobretaula cantada. 

Per la seva banda, hi haurà tres propostes que es podran veure al Càntut gràcies al Circuit Folc: el cantaor de Catarroja Miquel Gil presentarà el disc Geometries (Temps Record, 2019), els Arrels de Gràcia fondran rumba catalana i cuplet en la presentació de Remena, nen! (Satélite K, 2019), i el duo Tarta Relena oferirà la seva personal combinació de cants a cappella basats en diverses tradicions musicals mediterrànies. 

I encara una altra activitat del Càntut 2019 serà el taller Carles Belda & Càntut, ideat amb repertori de cançons de tradició oral i coorganitzat amb l'Associació d'Ensenyants de Música de Catalunya, que es farà a partir del 12 d'octubre a Cassà de la Selva i inclourà una actuació final amb els alumnes al festival.


A vore Foto: Arxiu Càntut

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]