Actualitzat el 25/10/2019

Vendaval mundial

Els Berros de la Cort presenten el disc Torb a Girona

Aquest 25 d'octubre Els Berros de la Cort publiquen Torb (Segell Microscopi, 2019), el quart treball i el primer amb composicions pròpies. Després de passar per la Fira Mediterrània, aquest dissabte 26 el presentaran a les Fires de Sant Narcís de Girona (escenari Sant Feliu, 22 h).  
Els Berros de la Cort Foto: Anna Gainza

El grup gironí Els Berros de la Cort, amb una genuïna recerca i reinterpretació de la música medieval, es caracteritza per una música -i una posada en escena- que impacta en l'oient com un vendaval. De manera que no és estrany que, a l'hora de titular les onze peces instrumentals que conformen el nou treball, hagin posat el nom d'onze vents del món: jazri, torb, zèfir, hàlit, ekaitza... Musicalment, s'endinsen en la composició però continuen fidels al seu estil: instruments d'època i tradicionals (percussions, busuqui, tarota, viola de roda, gralla, sac de gemecs...) al servei d'una sonoritat inspirada en les arrels catalana i mediterrània, entre èpica i ancestral.

El disc s'ha enregistrat l'hivern passat a l'estudi del grup a Girona, i ha estat mesclat i masteritzat al juny als estudis 44.1 d'Aiguaviva per Carles Xirgo. Les il·lustracions i el disseny gràfic del disc son d'Oriol Tuca.

Fins ara, Els Berros de la Cort havien gravat els discos Els Berros de la Cort (2006), Egregore (2009) i Los nòstres vices e pecats (2012), però han destacat també per la potència escènica dels espectacles, tant d'escenari com de carrer. A banda d'actuar arreu d'Europa, l'any 2016 van participar també en la producció teatral La taverna dels bufons, inspirada en diverses obres de Shakespeare.

 FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]