Actualitzat el 16/12/2019

Entre el Pirineu i l'Alcoià

El Tradicionàrius 2020 avança part de la programació

Si fa uns dies el Tradicionàrius va anunciar com seria l'espectacle inaugural, ara ha donat a conèixer bona part de la programació: Arnau Obiols, RIU, El Pont d'Arcalís + La Portàtil FM, Germà Negre & Els Sons Essencials, l'espectacle Socarrel i El Diluvi seran presents a la XXXIII edició del festival.
Marcel Casellas (Sons Essencials) i Adrià Dimé (Germà Negre), conspirant sota la mirada de la Moreneta Foto: Arxiu Tradicionàrius

Entre el Pirineu, on s'ha generat la cultura popular que alimenta el darrer treball del bateria Arnau Obiols, i els pobles de l'Alcoià, d'on venen els integrants del grup El Diluvi prenent les cançons i la vida d'Ovidi Montllor com a brúixola. El ventall de les propostes del festival Tradicionàrius s'arrelen en els diversos paisatges del país. Fa uns dies va anunciar-se que la nit inaugural seria un homenatge al trikitilari basc Kepa Junkera, i ara s'ha donat a conèixer una nova tanda dels concerts que s'inclouran en la propera edició. Fins al proper 8 de gener hi ha en marxa una promoció per adquirir entrades a preu reduït.

El dijous 16 de gener, el percussionista Arnau Obiols obrirà un nou cicle d'actuacions a peu d'escenari amb la presentació de l'àlbum Tost (Segell Microscopi, 2019), una lectura en clau experimental i íntima de les cançons de tradició oral del Pirineu. L'endemà, divendres 17 de gener, el grup del Baix Llobregat RIU festejarà al CAT el desè aniversari amb un espectacle antològic. I el dissabte 18 de gener, serà el torn d'un programa doble de ball amb dues formacions emblemàtiques: La Portàtil FM, presentant Tres com si res, i El Pont d'Arcalís, presentant Ball a l'hostal i incorporant-hi un dels fundadors, Eduard Casals.

Ja al mes de febrer, el divendres 7, s'hi estrenarà La Moreneta, un espectacle que, entre la rumba i el rock'n'roll, reunirà els grups Germà Negre i Els Sons Essencials. I el divendres 28, un altre espectacle multidisciplinar, Socarrel, reunirà el coreògraf ebrenc Roberto Olivan, el ballarí Magí Serra, el grup de polifonia occitana Vox Bigerri i l'artista electrònic belga Laurent Delforge, mentre que el 20 de març, el grup El Diluvi commemorarà els primers 25 anys de vacances de l'enyoradíssim Ovidi Montllor.      

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]