Actualitzat el 16/01/2020

Deu anys de RIU al Tradicionàrius

El grup del Baix Llobregat obre la gira commemorativa aquest 17 de gener al CAT

Un dels grups referencials del folk actual als Països Catalans, RIU, celebren enguany el desè aniversari. I ho fan amb un concert antològic -i unes quantes novetats- que s'estrena aquest divendres 17 de gener al CAT de Gràcia en el marc del Tradicionàrius.
Formació de RIU X Foto: Arxiu del grup 

Déu n'hi do el que han donat de si els primers 10 anys en la trajectòria del grup RIU: quatre discos, prop de 270 concerts, gires arreu, la victòria al Concurs Sons de la Mediterrània de 2011, col·laboracions amb entitats i artistes diversos (de l'Esbart de Sant Cugat a la Festa Major de Cabrera), el concert infantil Riuet, trobades a l'escenari amb grups referents com Capercaille... I per damunt de tot això, s'han anat fent un so propi que fa lluir amb un caràcter genuí les melodies tradicionals dels Països Catalans.

Ara ha arribat l'hora de fer una mica de revisió de tot plegat, i és per això que el grup ha preparat un espectacle en què han triat les cançons que més els han marcat de cada disc i les han ordenat en un espectacle antològic. Val a dir que algunes feia temps que no les tocaven i s'hi han hagut de posar seriosament... A més, per primer cop, el grup incorpora un bateria, Xarli Oliver, i torna a la formació la violinista original de la banda, Marta Barbero.

I encara més novetats. En el marc del festival Rubrifolkum, el Tradicionàrius del Baix Llobregat, el grup tornarà a oferir l'espectacle Riu 360, un impactant muntatge amb jocs de sons envolvents que va poder veure`s precisament al Tradicionàrius i també a la Colònia Güell. Serà el divendres 6 de març a Can Massallera de Sant Boi.


Navega per les etiquetes

TradicionàriusfolkRIU

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]