Actualitzat el 17/06/2020

La Fira Meditèrrània es fa híbrida i expandida

Es farà del 13 al 18 d'octubre i combinarà el format en línia i presencial

La  Fira Mediterrània de Manresa celebrarà una 23a edició excepcional en un format híbrid, combinant propostes en línia i en viu, i expandit, i ampliant-se a sis dies de durada. Es tracta d’una edició repensada i adaptada al present amb l’objectiu de garantir al màxim la seguretat de tots els participants.
Espectacle inaugural de l'edició 2019 de la Fira, Animal de séquia, amb Sol Picó i la Banda Chapicó Foto: Txus Garcia / Fira Mediterrània

"Les celebracions de cultura popular no les aplacem ni les reprogramem, sinó que les celebrem i les compartim adaptant-les al present, repensant-les". Amb aquesta idea i amb el compromís i la responsabilitat envers el sector professional de les arts en viu, el teixit associatiu de la cultura popular i tradicional i la ciutadania, la Fira enguany s’expandeix excepcionalment i començarà abans del que és habitual, un dimarts, 13 d’octubre, i es perllongarà fins a diumenge 18 d’octubre. La Fira d’enguany serà híbrida i tindrà dos formats: en línia i en viu a Manresa.

Fira Mediterrània en línia
La Fira oferirà de dimarts 13 a dijous 15 d’octubre diverses activitats adreçades exclusivament al públic professional amb jornades professionals, reunions ràpides i presentacions de projectes, pensades per ser un espai de reflexió i especialment de connexió entre professionals. Ho farà en format en línia prescindint, per raons de seguretat, de la Llotja Professional presencial. Enguany, aquestes activitats i els contactes entre professionals es podran seguir de forma pràctica i eficaç des de les aplicacions en línia que la Fira posarà a disposició dels acreditats. El gros de professionals que cada any s’acrediten per assistir a la Fira té una procedència molt diversa, i conscients de la dificultat de la mobilitat entre territoris que ha provocat la crisi sanitària, aquestes mesures han estat pensades per poder oferir al màxim de continguts als acreditats internacionals, estatals i catalans que no es puguin desplaçar fins a Manresa. Estava previst que algunes d’aquestes eines en línia fossin adoptades en un futur, però la necessitat actual n'ha accelerat la implantació, així que moltes d'aquestes segurament es mantindran en properes edicions.

Fira Mediterrània en viu a Manresa
També en la línia de la responsabilitat de la Fira tant envers els professionals de les arts en viu com de la cultura popular, la programació artística es desenvoluparà presencialment en diversos espais de Manresa del 15 al 18 d’octubre amb concerts i espectacles presencials.

La programació, que es farà pública en les properes setmanes, continuarà proposant una mirada a l’arrel que ens parla en present. Aquesta premissa, que ha de servir per posicionar fermament el discurs de la Fira com al mercat estratègic de l’arrel, impregnarà la programació de la 23a edició. Aquest plantejament es concretarà amb una programació integrada per propostes que parteixen de l’arrel i la cultura popular i tradicional com a motor creatiu, una arrel amb mirades polièdriques, i que ens parla en present. Per aquest motiu la 23a Fira continuarà articulant-se sota tres grans conceptes: mirades, joves i present.

Totes les actuacions en viu es duran a terme complint sempre i de forma estricta amb les mesures sanitàries vigents, evitant la presència massiva i no controlada d'espectadors, per garantir la seguretat de tothom. L’organització de Fira Mediterrània de Manresa restarà atenta a l’evolució de la situació sanitària per tal d’adaptar l'oferta a les necessitats vigents en el moment de la celebració, ja sigui amb l’ampliació d’aforaments si l’evolució de la pandèmia és favorable, o amb la seva reducció si, per contra, calgués tirar enrere el calendari de desconfinament. Aquest model híbrid, en línia i presencial, permetrà adaptar la Fira segons quina sigui la situació aquesta propera tardor.

Navega per les etiquetes

ManresaFira MediterràniaFolk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]