Actualitzat el 31/12/2020

Amor que m'omple el cor

Amadeu Casas, aquest dissabte 2 de gener al Tradicionàrius de Ràdio 4

 "Això és amor, amor que m'omple el cor". Ho cantava Amadeu Casas en un blues i ho han repetit aquests dies, arran de la seva mort, tota una pila de bons amics i col·legues. El primer programa del 2021 del Tradicionàrius a Ràdio 4 estarà dedicat a ell i a les seves guitarres. Especialment al dobro...


El passat dia de Sant Esteve va morir als 66 anys el guitarrista Amadeu Casas. Molt vinculat al blues i a tota mena d'instruments de corda, va estar també molt relacionat amb l'escena folk. Amb Jordi Roura, per exemple, va coincidir en cicles per escolars a L'Espai, als estudis de Ràdio 4 presentant diversos discos, en un projecte d'homenatge a Xesco Boix, en discos d'Ara Va de Bo i a les matinals familiars al festival Tradicionàrius, on Casas va presentar un conte sobre la història del dobro. 

Al Tradicionàrius també va presentar el seu disc sobre el poeta empordanès Carles Fages de Climent Va ser el 2012, i aprofitant aquella visita va gravar una llarga entrevista sobre la seva vida i els seus gustos que el programa Tradicionàrius a Ràdio 4 reemetrà íntegrament aquest dissabte 2 de gener. A la conversa, el músic recorda com va començar a tocar amb 13 anys en grupets de rock, com va invertir el seu primer sou, als 14 anys, en una guitarra elèctrica Eco, italiana, pesada i amb molts botonets, que costava 4800 pessetes; i com per la via autodidacta, a través d'amics i discos, va anar acostant-se als Rolling Stones, Cream, John Mayall... i del blues blanc britànic al blues negre nordamericà, elèctric i acústic, el ragtime, el country, el dobro, l'steel... i després, els Blues Messengers, Quico Pi de la Serra, Roger Mas, les composicions musicals, literàries i culinàries amb la seva parella Josefina Llargués i les col·laboracions en tota mena de projectes com a músic de sessió prestigiós i músic de directe imponent. "Hi va haver una època que em pensava que era negre, però fa temps que m'en vaig adonar que no. El blues és el meu camí principal, però no la fi. Soc de Barcelona i el meu color de pell dista molt de ser negre. Això no treu que el blues m'apassioni, per suposat, però el faré a la meva manera i relacionant-lo amb altres coses", comentava entre altres temes a l'entrevista.  

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.Navega per les etiquetes

bluesAmadeu CasasTradicionàriusdobro

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]