Actualitzat el 15/03/2021

55 dies tancats i cantats

Els Quicos estrenen un documental amb les seves actuacions durant el confinament

Just quan es compleix el primer aniversari del confinament domiciliari decretat pel govern de l’Estat espanyol, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries treuen a la llum un documental que recull aquells 55 dies històrics a través dels missatges i cançons que els músics ebrencs van fer cada dia.
Els Quicos, durant una de les actuacions que recull el documental

Crònica de confinament es podrà veure aquest dilluns 15 de març a les 22.30 hores per les televisions ebrenques Canal TE i Canal 21, que anunciaran respectivament els seus horaris de reemissió. També a partir d’aquest moment, els Quicos publicaran el documental a la seua web i a les xarxes socials.

A través de les xarxes socials de Facebook i Instragram, no hi va haver cap dia de confinament sense una cançó improvisada o una intervenció, carregada d’ironia o de tendresa, per part d’alguns d’aquests personatges de l’imaginari dels Quicos, a cavall entre la cultura rural i la modernitat.

El documental Crònica de confinament recull durant 40 minuts algunes de les accions diàries del grup, combinades amb entrevistes que responen d’una banda els personatges de ficció (Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries) i també els músics que els han creat (Arturo Gaya, Quique Pedret, Jordi Fusté o Josep Lanau). La publicació del decret de confinament, les rodes de premsa dels governs estatal i autonòmic amb polítics, militars i epidemiòlegs, els quilòmetres d’exercici físic sense sortir de casa, el dolor per les primeres morts, la solidaritat entre veïns, la primavera robada, la Setmana Santa i el Sant Jordi confinats, el canvi d’hora, l’anunci de la nova normalitat, els concerts en streaming, les mascaretes, les ganes de recuperar el carrer i l’aire lliure... Tot queda reflectit en aquest treball periodístic, produït i dirigit pels mateixos Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Mentrestant, els Quicos no deixen de treballar i preparen el retorn de la música als escenaris i al carrer. Un del seus projectes es una Gira insòlita per petits espais no habituals, pensada a mida per portar la música a cada racó del país.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]