Actualitzat el 09/04/2021

Rampells d'inspiració

Carola Ortiz presenta el disc 'Pecata Beata' al Tradicionàrius a Ràdio 4

La cantant i clarinetista terrassenca Carola Ortiz acaba de publicar el seu tercer disc, Pecata Beata (Segell Microscopi, 2021), on adapta grans poemes escrits per dones al llarg del temps. El 14 de maig el presentarà al Centre Artesà Tradicionàrius i aquest dissabte estarà al Tradicionàrius de Ràdio 4.
Carola Ortiz Foto: Sílvia Poch

A Pecata Beata, el seu tercer àlbum com a compositora, Carola Ortiz ha musicat poemes de grans escriptores catalanes com Montserrat Abelló, Mercè Rodoreda, Víctor Català i Anna Gual, a més de Joan Salvat Papasseit. Això sí, tots els versos giren al voltant dels diversos vessants de la figura femenina, de les antigues mitologies mediterrànies a l'actual lluita feminista, de la santa i verge a la 'pecadora' i font de perdició. De l'espurna inicial en què una amiga va fer-li descobrir un poema de Maria Mercè Marçal, el projecte ha anat creixent, a través d'adaptacions escrites per la via intuïtiva, molt poc després de les lectures dels poemes, com ràpids rampells d'inspiració.

Aquest és el seu primer treball cantat íntegrament en català, i alhora representa la culminació del camí fet fins ara, en què s'ha amarat i ha treballat també en diversos gèneres i tradicions musicals d'arreu del món -inclosa la etapa com a una de les cantants de Coetus-, a més del jazz. És filla de fet d'un jazzista assidu de la Nova Jazz Cava de Terrassa i d'una escenògrafa, de manera que la inclinació cap al món de la faràndula l'ha acompanyat des de ben petita. Al nou treball l'acompanyen Aleix Tobias (percussions), un quartet de corda encapçalat per la viola i els arranjaments de John King, Sandrine Robilliard al violoncel, Pau Lligades al contrabaix i Bartolomeo Barenghi a les guitarres.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]