Actualitzat el 19/04/2021

Neix L'Aula de Tona

El 3 de maig engega aquesta proposta d'aprenentatge musical a través d'instruments tradicionals

Les sinergies entre la Colla de Diables de Tona, l’Ajuntament de Tona i el CAT Centre Artesà Tradicionàrius han fet possible la creació de L'Aula de Tona de música tradicional i popular, que engegarà amb una prova pilot el proper dilluns 3 de maig de 2021.
Marc del Pino serà un dels músics que ensenyarà música tradicional a la nova Aula de Tona

Per aquest trimestre, que engegarà el proper dilluns 3 de maig de 2021, s’oferiran quatre tallers amb un equip de professors que es dediquen a la formació d’instruments de música tradicional en d’altres centres educatius del territori. Concretament, hi haurà tallers de violí, els dilluns, amb Coloma Bertran; de gralla, els dimecres, amb Enric Montsant; d'acordió diatònic, els dijous, amb Marc del Pino, i flabiol i tamborino, els dimecres, amb Pau Benítez.

L’activitat pedagògica s’orienta principalment en la pràctica directa amb l’instrument i s’organitza trimestralment amb 10 sessions col·lectives i de grups reduïts, per tal de compartir el gaudi en la interpretació, posar en comú els coneixements i habilitats, i desenvolupar la capacitat d’ús d’aquestes músiques per les diferents funcions socials que els pertoca: cantar, tocar, ballar, celebrar, fer festa... Trobareu més informació i inscripcions en aquest enllaç.

L’Aula de Tona. Música tradicional i popular és un projecte que neix per oferir un espai d’aprenentatge de la música tradicional a través dels instruments que li són propis, donar un servei als ciutadans del territori i satisfacció a tot un seguit de persones interessades a practicar, aprofundir o simplement conèixer i gaudir de la música tradicional i folk. L’Aula de Tona assumeix la responsabilitat de cohesionar la comunitat de música tradicional del territori en tota la pluralitat de manifestacions artístiques de cultura popular i normalitzar i millorar l’aprenentatge d’instruments tradicionals.

La proposta és una sinergia entre la Colla de Diables de Tona, l’Ajuntament de Tona i el CAT Centre Artesà Tradicionàrius. La titularitat de la Colla Diables de Tona com un dels organitzadors posa en valor com una de les agrupacions de cultura popular més arrelades del nostre país pot cohesionar la música i la formació a través dels tallers d’aprenentatge dels instruments populars i impulsar el calendari festiu en totes les seves manifestacions.

Els tallers tindran lloc a l’Espai Muriel Casals, un nou centre cultural, eix vertebrador i de relació per la cultura popular a Tona, que ofereix la possibilitat de generar nous vincles i relacions entre entitats i moviments ciutadans.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]