Actualitzat el 12/06/2021

Un mapa d'aire fresc

Les gallegues Caamaño & Ameixeiras presenten el seu primer disc

Els bons afeccionats al folk ja saben que a vegades no falta res més que un violí i un acordió per fer grandíssima música. I també que Galícia té unes tradicions populars vivíssimes i diverses. El duo Caamaño & Ameixeiras en va parlar el 5 de juny passat al programa Tradicionàrius a Ràdio 4. 
Caamaño & Ameixeiras

Aire, el nou disc del duo Caamaño & Ameixeiras, ha estat editat pel segell català Microscopi i vol ser, segons les seves autores, "un crit de catarsi col·lectiva i sensorial, un reivindicació del cant i el ball". Antía Ameixeiras (violí) i Sabela Caamaño (acordió cromàtic de botons) presenten un tipus de formació sense pràcticament precedents a Galícia, però sí molt més habitual a determinats circuits europeus del ball folk. Amb aquesta combinació, el grup presenta un repertori instrumental però també amb una bona part cantada. "Ens encanta que sigui així, perquè volem que la nostra música digui coses i transmeti sensacions", asseguren les joves intèrprets, que han confeccionat aquest àlbum com "un mapa de músiques fresques amb càrrega emotiva". Un mapa que té la terra gallega com a punt fix de partida i de retorn, però que va viatjant per paisatges com els del vals, els ritmes trencats de Bulgària, les cançons gallegues evocades en les comunitats d'emigrants a Amèria o les sonoritats musette... I amb companys d'excursió com el multinstrumentista Diego Galaz -que ha fet també de productor-, el multibufador Xavi Lozano, el percussionista Pablo Martín, el mandolinista Apel·les Carod, el trompetista -i també multinstrumentista- Abraham Cupeiro o les cantants Sílvia Pérez Cruz i Carola Ortiz. En aquest enllaç podeu recuperar l'entrevista completa al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.
FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]