Actualitzat el 24/08/2021

Naixí en el Mediterrani

El festival Ciutat Flamenco estrenarà la 'Suite De Lucía' amb Joan Albert Amargós

El festival barceloní Ciutat Flamenco enfonsa les seves arrels a Ciutat Vella, com l'entitat que l'organitza, el Taller de Músics, però des de fa anys s'escampa per diverses sales i barris. La XXVIII edició, a la tardor, girarà al voltant del Mediterrani, el mar que neix a l'Algesires de Paco de Lucía.
Paco de Lucía, al Liceu de Barcelona Foto: Xavier Mercadé

El Ciutat Flamenco s'ha caracteritzat des del seu mateix origen per propiciar noves creacions i nous camins expressius al voltant del flamenc. I en aquesta edició s'hi presentaran dues produccions pròpies. La Suite de Lucía (22 d'octubre, L'Auditori), dirigida per Joan Albert Amargós i orquestrada pel mateix Amargós amb David Leiva i Santi Galán, culminarà el festival i retrà homenatge al genial guitarrista andalús en companyia de joves valors de l'ESMUC i el Taller i músics emblemàtics que van acompanyar Paco de Lucía, com el baixista Carles Benavent, el cantant Rafael Utrera o l'harmonicista Antonio Serrano.

Uns dies abans, l'obertura la protagonitzarà una altra producció pròpia, Mediterráneos (17 d'octubre, sala Apolo), amb el ballarí Antonio Canales al capdavant, congregarà artistes nascuts a la vora del Mare Nostrum. Una altra novetat és la creació del I Certamen Internacional de Guitarra Miguel Borrull, que a més del concurs inclourà activitats divulgatives i que pren el nom d'un dels guitarristes i empresaris que, arribat de Castelló de la Plana a Barcelona, va marcar la pauta flamenca a començaments del segle XX, iniciant a més una prolífica nissaga artística vinculada a la ciutat.  

Per tercer any consecutiu, s'organitzarà un Congrés Internacional de Flamencologia i Pedagogia Flamenca, i passaran també pel festival les ballarines Lorena Oliva (18 d'octubre, CAT) i Maise Márquez (19 d'octubre, CAT), l'heterodoxa cantant trianera Rosario la Tremendita (20 d'octubre, CAT), el cantant Diego Agujetas amb el guitarrista Pepe del Morao (21 d'octubre, CAT), el Dúo del Mar presentant els seus Ritmos de Sabicas (15 d'octubre, Adam Guitar Club), i autèntiques caixes de soprpreses com la trobada Flamenco 3.0, que reunirà Cristina López, Queralt Lahoz, Carlos Cuenca i Big Lois (24 d'octubre, Tablao de Carmen). 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]