Actualitzat el 23/09/2021

Tardor folk i glosadora

El nou Foment de Girona programa concerts d'arrel, punts de trobada i tallers intensius

El Foment de Girona és un nou complex cultural que per aquesta tardor ha confeccionat una programació, tant de concert com d'escola, molt vinculada amb la música d'arrel tradicional. Germà Negre, Belda i Arnella, Romaní i L'Agència secreta de les paraules són algunes de les propostes per aquests mesos.
Romaní

Al cor del Barri Vell de Girona, el Foment és un nou espai cutlural -i també taverna- que vol ser punt de trobada organitzant activitats vinculades tant amb la cultura popular catalana i amb la llengua com amb la gastronomia. Així, per als propers mesos ha programat a la plaça dels Mercaders concerts dels banyolins Germà Negre (1 d'octubre, 22 h), l'insigne romancer Jaume Arnella i l'acordionista no menys il·lustre Carles Belda (9 d'octubre, 19 h), el grup empordanès de versions i de cançó de taverna Coi i els Montgrons (23 d'octubre) i el trio d'acordió, contrabaix i mandolina Romaní (13 de novembre, 22 h), el vermut combatiu del duo format pel berguedà Titot i el manresà David Rosell (4 de desembre, 12 h) i la fusió de rumba i poesia de la mà de Rumbesia (18 de desembre, 19 h). A l'interior del Foment, s'hi presentarà l'espectacle de glosa L'Agència secreta de les paraules, amb Marta Rius i Guillem Ballaz (14 de novembre, 11 h), i també el mallorquí Lluís Cabot (20 de novembre, 19 h).

A més, també s'hi faran Les vespres d'El Foment (6 d'octubre, 3 de novembre i 1 de desembre, 19 h), punts de trobada per improvisar al voltant de la música d'arrel en la línia dels que s'organitzen a la Taverna del CAT i a les Vespres dels Dimecres al Tradicionàrius. De fet, hi actuarà el mateix coordinador: Marcel Casellas i el seu contrabaix, a qui acompanyaran figures com Roger Andorrà (gralla), Francesc Tomàs 'Panxito' (guitarres), Marc del Pino (acordió), Jordi Molina (tenora), Coloma Bertran (violí) i Perepau Ximenis (acordió),  

L'àmbit formatiu també tindrà el seu espai al Foment, perquè s'hi faran tallers intensius de danses valencianes (8 i 9 d'octubre, amb Miquel Àngel Flores del So d'Alacant), de rondalla (9 d'octubre, amb l'ebrenc Sergi Massip), d'introducció a la sardana (del 15 al 22 d'octubre, amb el ballador Víctor Geli), de ball de bot (del 5 de novembre al 17 de desembre, amb el professor Salva Romero) i de ball de bot infantil (del 3 al 17 de desembre).

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]