Actualitzat el 28/09/2021

Lisboa a Barcelona

El Festival de Fado programa Carminho i Fábia Rebordão a la sala Barts

L'edició d'enguany del Festival de Fado de Barcelona ret homenatge a Lisboa. A la sala Barts hi actuaran les cantants Carminho (29 de setembre) i Fábia Rebordão (30 de setembre), i també hi haurà activistats divulgatives vinculades amb aquest gènere de cançó urbana a la Biblioteca Agustí Centelles.  
Carminho

Després d'haver-se de cancel·lar l'any passat per culpa de la pandèmia, el Festival de Fado, una iniciativa privada per promoure la llengua i la cultura portuguesa que es fa des de fa 11 anys a diverses ciutats del món, celebrarà la seva quarta edició a Barcelona.

Hi haurà un parell de concerts a la sala Barts amb dues exponents de la nova escena fadística. El dimecres 29 de setembre, la cantant Carminho (Lisboa, 1984), crescuda en ambient de fado –és filla de Teresa Siqueira– i esdevinguda una de les grans estrelles del gènere, presentarà el seu cinquè disc, Maria (Warner, 2018), on revisa les formes fonamentals del fado amb peces de nova creació. Per la seva banda, Fábia Rebordão (Lisboa, 1985) actuarà per primer cop a Barcelona l'endemà, dijous 30 de setembre, presentant un doble disc, Eu sou (Sony, 2021), on el cant i les cordes fadístiques s'impregnen d'altres sonoritats i s'acosten a formats més pop i soul.

A més, el dimercres 29 de setembre a la tarda es projectarà a la Biblioteca Agustí Centelles  la pel·lícula Lisbon Story, de Wim Wenders, seguida de la conferència Lisboa, bressol del fado, a càrrec de l'escriptor i director teatral Tiago Torres da Silva


Navega per les etiquetes

BarcelonaCarminhoFábia RebordaoFado

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]