Actualitzat el 26/01/2022

Sons i foguerons mallorquins a la Vila de Gràcia

Fins el 30 de gener hi haurà activitats amb la Federació de Foguerons de Sa Pobla a Gràcia

Enguany se celebren 30 anys de la festa d'hivern a la Vila de Gràcia, els Foguerons. Fins al diumenge 30 de gener, la Federació de Foguerons de Sa Pobla a Gràcia programa un munt d'actitivats. I el Tradicionàrius, com cada any, col·labora amb concerts, presentacions i actes al CAT. 
Mar Grimalt, guanyadora del Concurs Sons 2021 Foto: Carles Rodríguez

Aquest dijous 27 de gener, per començar, a partir de les 19 h tindrà lloc al CAT el lliurament del Premi Joan Amades 2021 a Toni Torrens, activista i ànima de la festa dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia. A partir de les 20 h, hi haurà tast de productes mallorquins, la glosa "Oda a la sobrassada" amb Mateu Xurí i es donarà el tret de sortida a l'exposició del Museu Etnològic Sant Antoni, la Festa Major d'hivern.

L'endemà, divendres 28 de gener a la tarda, hi haurà taller de ball de bot amb Jordi Cardona i, a partir de les 20.30 h, doble concert amb la guanyadora del Concurs Sons 2021, la cantautora felanitxera Mar Grimalt, i el conjunt de ball de bot format a Barcelona Es Gall de sa Pastera.

El dissabte 29 de gener, finalment, al matí hi haurà xeremiers i glosadors rondant pels mercats de la Llibertat, l'Abaceria, l'Estrella i Lesseps. I, a partir de les 20 h, la tradicional Nit de Foguerons arrencarà amb la cercavila des de la plaça de la Vila fins a la plaça de la Virreina, on hi haurà encesa del Fogueró i revetlla amb simbombes i glosadors de sa Pobla, i ball amb Es Gall de sa Pastera i l'agrupació de Felanitx Abeniara.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]