Actualitzat el 22/02/2022

Una llavor que germina

Ferran Riera presenta el seu llibre sobre el Tradicionàrius aquest 25 de febrer al CAT

La collita del Tradicionàrius. Història i transcendència d'un festival folk (Pagès Editors, 2022), escrit pel periodista Ferran Riera, repassa la història i el paper d'aquest festival des dels seus orígens. Aquest divendres 25 de febrer es presentarà al CAT de Gràcia (19 h). 
Celebració del traspàs de la gestió de L'Artesà a l'associació TRAM, que va crear-hi el CAT, el 1993: Quim Soler, Artur Blasco, Mon Cardona, Jordi Fàbregas, Eduard Casals, Tito Pelàez, Lola Capdevila, Esteve León i Enric Montsant.

El llibre és la segona part d’una trilogia iniciada el 2019 amb Inventari. La música folk als Països Catalans, del franquisme al Tradicionàrius, editada igualment per Pagès Editors. Segons explica el seu autor, "és un assaig que es podria haver titulat La llavor, perquè això és el que van fer aquella colla de pioners que, arreu del Països Catalans, des de mitjan anys seixanta van recollir el que quedava de la tradició musical i van tornar a crear a partir d’aquesta arrel". 

"Van sembrar una llavor que es va consolidar definitivament el 15 de gener del 1988, data d’inauguració del Cicle de Concerts de Música Tradicional i Popular Tradicionàrius de Barcelona, que va ser dirigit durant 33 anys per Jordi Fàbregas –continua explicant el periodista–. El Festival es consolida a partir del 1993 quan l'Associaó TRAM entra a gestionar el Centre Artesà Tradicionàrius".

El llibre es desenvolupa fins els prolegòmens de la 35a edició del festival, al 2022, i està dividit en dues parts, precedides per una introducció: una primera de tipus cronològic, que conté un repàs a les característiques de cadascuna de les seves edicions, i una segona de caire temàtic, on s’aborden qüestions específiques sobre la filosofia i l’organització del festival, la seva política educativa, expansiva i comunicativa i la seva vida quotidiana.

Navega per les etiquetes

folkllibreTradicionàriusFerran RieraCAT

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]