Actualitzat el 29/03/2022

Amposta acollirà les 12 Hores de Cançó Improvisada

El 14 de maig s'hi reuniran cantadors d'arreu dels Països Catalans

Amposta acollirà el proper dissabte 14 de maig la XIV edició de les 12 Hores de Cançó Improvisada. Cantadors i cantadores d'arreu dels Països Catalans es reuniran a la capital del Montsià i compartiran un recorregut ininterromput per diversos espais de la ciutat cantant i inventant. 
Ambient a les 12 Hores de Cançó Improvisada Foto: Xevi Vilaregut

Aquesta edició de la trobada, que cada any es fa a un indret diferent, està organitzada conjuntament per l'Ajuntament d'Amposta i l'associació La Rondalla dels Alfacs, amb la col·laboració d'una quinzena d'entitats i institucions, encapçalades per Cor de Carxofa, l'associació impulsora d'aquesta iniciativa i dedicada a la difusió de la cançó improvisada arreu dels territoris de parla catalana.

La jornada començarà al matí amb una mostra de les diferents modalitats de cant (Catalunya Nord i Sud, Illes Balears, País Valencià, Matarranya...) i després del dinar començarà el 'correbars', que recorrerà diversos bars d'Amposta i acabarà amb un sopar i un final de festa amb correfoc. El divendres 13 de maig, com a activitat prèvia, les rondalles i cantadors de les Terres de l'Ebre donaran la rebuda a tots els participants amb una cantada de jotes a la plaça de l'Ajuntament.

Aquesta serà la segona vegada que les 12 Hores de Cançó Improvisada es fan a les Terres de l'Ebre, una de les zones on el vers cantat sobreviu amb més força com a element festiu. El 2015 es van fer conjuntament a Deltebre i Sant Jaume d'Enveja. Des del 2008, s'ha anat celebrant a Palma, Berga, València, Manacor, Sabadell, Mataró, Maó, Felanitx, Artà i Ferreries (Menorca). En aquesta edició, Amposta comptarà amb la participació de Múrcia com a territori convidat i també amb una mostra de 'rap glosat', entre altres novetats que es detallaran més endavant. 

La Rondalla dels Alfacs participa en l'organització d'aquesta edició

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]