Actualitzat el 11/05/2022

El Desfolca't celebra la 30 edició recuperant el format prepandèmic

El festival de Calaf, el 17 i el 18 de juny, homenatjarà Jordi Fàbregas

El Desfolca’t, festival de música tradicional i popular de Calaf i l’Alta Segarra, es farà el 17 i el 18 de juny amb Luar Na Lubre, Ebri Knight, Korrontzi, Electrogralla, Itzipa, Pasquines, Moonshine Wagoon, Orquestrina Trama, La Portàtil FM i una mostra de música tradicional en homenatge a Jordi Fàbregas.
Itzipa és una de les propostes emergents que es presentaran al Desfolca't

La 30a edició del Desfoca't serà la del retorn al format prepandèmic, amb la música escampant-se per diversos espais emblemàtics de la vila de l'Alta Segarra, amb activitats per a tots els públics i gratuïtes i un cartell que combina estrelles internacionals, referentes del folk català i valors emergents.

Entre els caps de cartell, hi ha l'emblemàtica banda gallega Luar Na Lubre, que actualment presenta Vieiras e vieiros, historias de peregrinos (Warner, 2020), un àlbum on recullen l'empremta històrica, cultural i musical del Camí de Sant Jaume, amb cançons i llegendes al voltant del pelegrinatge. Una altra proposta provinent del nord de la península Ibèrica és la del grup basc Korrontzi, que integra en la seva formació sons genuïns com els de la trikitixa, la txalaparta i l'alboka.  

El folk-rock reivindicatiu dels Ebri Knight serà un altre dels plats forts del fesitval. Els maresmencs hi presentaran el cinquè disc d'estudi, Carrer (Maldito Records, 2021). I en un pla mes innovador, el sallentí Roger Andorrà hi presentarà el seu projecte Electrogralla, que du el so de la gralla a l'àmbit de la discoteca i l'electrònica. El duo vocal Itzipa presentarà el disc de debut, Estatz (RHRN, 2020). També ho faràn les Pasquines, que presentaran el treball A sol i serena (Sotasons, 2021). I la música de ball popular del Pirineu serà present amb l'Orquestrina Trama.

Tampoc no hi faltarà la històrica formació de ball La Portàtil FM, que actualment formen Clara Ayats, Francesc Marimon i Marcel Marimon, ni el grup basc de barbuts amants del heavy-bluegrass Moonshine Wagon. A més, es recordarà el músic de folk i activista Jordi Fàbregas –que va participar en nombroses edicions del festival– amb una mostra de música tradicional protagonitzada per uns quants dels músics i amics que van tocar amb ell.


Orquestrina Trama, denominació d'origen pirinenca

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]