Actualitzat el 01/06/2022

Folk a la terrassa

Les Nits d'Estiu al MHC, amb Cocanha, La Gravetat de Coulomb, Momi Maiga i Tarta Relena

Cada dimecres de juliol a la nit, la terrassa del Museu d’Història de Catalunya, sobre el port de Barcelona, acollirà actuacions de ‘Veus joves d’arrel mediterrània’. L’entrada, a més, inclou una visita a l’exposició sobre els fotògrafs Català-Roca.
Cocanha

Des de fa uns anys, la programació de concerts de juliol a la terrassa del Museu d'Història de Catalunya es fa amb la col·laboració de la Fira Mediterrània de Manresa, que hi programa actuacions de música d'arrel que no sempre són habituals ni fàcils de veure en altres escenaris.

Enguany, el fil de la programació són les 'Veus joves d'arrel mediterrània' i l'entrada dona dret –a més d'a una copa– a una visita guiada a l'exposició temporal Els Català, fotògrafs d'un segle, sobre la gran nissaga vallenca que va capturar en imatges bona part de la història de Catalunya al selge XX.

Pel que fa als concerts, s'hi podran escoltar i veure les Cocanha (6 de juliol), un duo occità que en té prou amb dues grans veus trenades polifònicament i un acompanyament orgànic de tambors de cordes per meravellar el públic allà on va; el trio La Gravetat de Coulomb (18 de juliol), que amb gralla i clarinet baix, flabiol i tamborí, acordió diatònic i pedals crea i recrea a partir dels patrons del ball d'arrel catalana; el korista senegalès Momi Maiga (20 de juliol), que presenta el projecte Nio, on abraça les seves arrels en el món dels griot afegint-hi elements d'altres tradicions musicals d'arreu, i, finalment, les Tarta Relena, el duo vocal que treballa amb repertoris i lletres heterogenis –majoritàriament mediterranis i sovint molt antics– per vestir-los amb una pàtina personal de radical modernitat. 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]