Actualitzat el 09/06/2022

Vols fer un grup amb mi?

Manu Sabaté i Blai Casals celebren vint anys de col·laboració presentant disc nou al CAT

Si sou seguidors del folk català, els tindreu més que vistos. A Manu Sabaté, amb gralla, clarinet baix o  tenora. A Blai Casals, amb acordió diatònic, sol o amb bombo i txarles a la manera dels antics jasbands. Aquest divendres 10 de juny celebren vint anys de camí plegats al CAT de Gràcia. I amb disc nou! 
Manu Sabaté i Blai Casals. Vint anys no són res. O sí...

Aquesta història comença, com tantes altres, a la bonica vila pirinenca d'Arsèguel. Segons expliquen, fa vint anys en Blai Casals i en Manu Sabaté –que aleshores en tenien tretze– van coincidir a les Colònies per Joves Intèrpretes Folk del Pirineu. El darrer dia es van preguntar: "Vols fer un grup amb mi?". Des d'aleshores han compartit unes quantes aventures, i aquest divendres ho celebraran amb un concert al CAT en què, a més, presentaran nou disc, el primer que graven com a duo, de títol commemoratiu: ics ics. El repertori el formen deu peces, la primera de les quals és precisament, una composició que va començar a créixer quan el duo va fer quinze anys.

Com al disc, al concert també hi seran com a convidats bona part dels músics amb qui han compartit projectes al llarg dels anys: la cantant Heura Gaya, amb qui van formar el trio de tradipatxanga Morena; el flabiolaire Pau Benítez, amb qui comparteixen el trio de ball La Gravetat de Coulomb que va inaugurar la passada edició del Tradicionàrius; i el guitarrista Pau Barbet, el bateria Boris Pi i el baixista Joan Tomàs, amb qui tocaven al grup juvenil La Mata Negra, formació que va arribar a participar, l'any 2008, en la final de la primera edició del Concurs Sons.

Navega per les etiquetes

Blai CasalsManu SabatéTradicionàrius

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]