Actualitzat el 22/08/2022

Música i foc, a debat

El VI Simposi Internacional Focs Festius de la Mediterrània es farà a Ceret del 10 al 12 de febrer

El Simposi Internacional Focs Festius de la Mediterrània, que cada any es fa en una localitat diferent dels Països Catalans, celebrarà la sisena edició del 10 a l'11 de febrer de l'any vinent, i tractarà específicament sobre la relació entre el món musical i les festes del foc. 
Pirats del foc al festival Ítaca Foto: Xènia Gasull

El simposi que organitza l'Institut Ramon Muntaner i –en aquesta edició– també el Museu de la Música de Ceret i l'ajuntament de la capital del Vallespir se centrarà en les músiques associades a les festes tradicionals del foc, músiques sense les quals aquestes mateixes festes perdrien bona part del seu sentit. El simposi s'estructurarà en tres àmbits de treballs temàtics: 1. Foc, música i ball. Pràctiques musicals a l'entorn del foc. 2. Músiques i foc al segle XXI. 3. Comunicacions de temàtica lliure. Les propostes de comunicacions es poden fer arribar abans del 7 de novembre al mail [email protected]

La iniciativa d'aquest simposi va néixer el 2016, amb l'objectiu de fer conèixer la gran diversitat de manifestacions al voltant del foc que hi ha al calendari festiu de la Mediterrània. Aquell any, la primera edició es va fer a Vic, i es va centrar en la festa del solstici d'estiu i Sant Joan; el 2017, a Reus, el protagonisme va ser per al cicle hivernal i les festes de Sant Antoni; el 2018, a Gandia, es va abordar el fet pirotècnic des dels punts de vista etnològic, artístic i normatiu; el 2019, a Andorra la Vella, es van analitzar les simbologies, els esdeveniments i els rituals a l'entorn del foc, a més de prendre el pols a les festes pirinenques de les falles; finalment, el 2021, a Mallorca, es va reflexionar sobre la relació entre la festa, el dimoni i el foc.  

Navega per les etiquetes

SimposiFocmúsicaCeret

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]