Actualitzat el 03/10/2022

Estrelles que canten i ballen

Avancem una cançó del tercer disc de Corrandes són corrandes

Corrandes són corrandes presenta a Sons de la Mediterrània un avançament del seu tercer disc, La meitat en són mentida. Es diu "D'aquí estant veig una estrella i Ball de la Tal·lura" i continua amb la línia del grup de treballar amb la reproposta de balls rodons cantats. Aquest cop, de Riudaura a Beget.
Corrandes són corrandes"D'aquí estant veig una estrella i Ball de la Tal·lura" és la cançó que obrirà l’àlbum. L’arranjament és del mateix grup vallesà i vol ser una proposta de balls cantats, com ja havien fet anteriorment, per exemple, amb els “Balls de falles de Sant Joan” o d’altres que han aplicat dins les dinàmiques de ball.

"Aquests balls són els principals punts de contacte de les corrandes que cantem i el ball, i ens agrada anar provocant aquestes situacions i investigar les possibilitats actuals dins la dinàmica de ball folk", expliquen els integrants del grup, que actualment són Anaís Falcó (veu i violí), Christian Simelio (veu), Marc Torrent (guitarró i veu), Anna González (llaüt i veu), Jaume Casalí (acordió diatònic i veu) i Pep Coca (contrabaix).

"A finals de juliol Riudaura celebra les cançons que s’han cantat i es canten amb un espectacle que es diu D’aquí estant veig una estrella –continuen–, vam tenir el gust de participar-hi l’any 2019 i cantar al final la cançó amb tots els cantadors del poble. Aquestes corrandes ens les hem fetes nostres, seleccionant unes lletres que tenen un final igual, “l’amor que em fa patir”, i que trobem arreu dels Països Catalans. També, hi adaptem una forma possible de ball cantat. Per la seva banda, el “Ball de la Tal·lura” ens va captivar en sentir les gravacions de Kristin Müller a Beget el 1965. És una tonada propera a la que coneixem com a “corrandes de Beget”, però que adopta la forma d’aquest ball cantat del qual seguim rascant les seves possibilitats coreogràfiques".

El tercer disc de Corrandes són corrandes s'estrenarà el proper divendres 7 d'octubre a les 7 de la tarda a la plaça Sant Domènec de Manresa dins el marc de la Fira Mediterrània. Serà en format de concert i ball, ja que aquest disc sintetitza les dues propostes. Per finançar-lo el grup es troba immers en una campanya de micromecenatge amb la plataforma Tot Suma i demana la col·laboració de tothom a canvi de nombroses recompenses que van des del disc fins a tallers i concerts en diferents formats.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]