Actualitzat el 15/12/2022

Així va ser el primer concert dels Quicos

Filmacions inèdites de la primera actuació del grup tortosí al bar La Finestra, avui fa 30 anys

Avui, 15 de desembre, es compleixen 30 anys del primer concert de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Va ser el 1992, al bar La Finestra de Tortosa. Amb aquest motiu, el grup ha publicat unes imatges inèdites gravades en aquella actuació. 
Primer concert dels Quicos, al bar La Finestra de Tortosa.

En aquell moment, els integrants del grup eren Arturo Gaya (Quico el Célio), Xavi Borràs (lo Noi), Jordi Fusté (lo Mut de Ferreries) i Santi Martorell (Jaumet). Una mica abans, Gaya i Borràs ja havien començat a dibuixar l'entranyable colla, el primer fent de cec i el segon de revisor en un espectacle de carrer que evocava l'ambient de l'antic Carrilet de la Cava. De seguida s'hi afegiria el guitarrisa Jordi Fusté, que va adoptar el paper de mut per estalviar-se les paraules i els comentaris.

Segons expliquen ells mateixos al llibre Lo llibre de música (Cossetània, 2006), els dos personatges no van tardar gens a convertir-se en Quico el Célio i el Noi: un cec tendre i irònic a la vegada, que cantava nadales acompanyat del seu pigall fidel i picardiós. I va ser fent romanços de Nadal, en aquell primer concert, que va néixer un dels espectacles més longeus i emblemàtics del grup: Lo misteri de Nadal.Des del 3 de desembre passat i al llarg dels propers mesos, els Quicos celebraran els trenta anys de trajectòria amb dos espectacles diferents: un de més antològic, Es cantava i es canta,  i el més recent Ilercavònia, mentre preparen el que serà el quinzè disc.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]