Obertes les inscripcions del Sona 9

Oberta la convocatòria de la XV edició del concurs de maquetes fins al 15 d'abril

| 02/03/2015 a les 12:00h

En la més bella joventut, el concurs Sona 9 arriba a la 15a edició amb una salut de ferro. La plataforma emergent, bressol de bandes capdavanteres de l'escena musical com ara Manel, Els Amics de les Arts, Nyandú o Coriolà, es reinventa per tal d'amplificar les propostes que s'hi presenten. El grup guanyador de la votació popular tindrà l'oportunitat d'actuar al Canet Rock 2015 i tots els finalitstes podran actuar al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.
 Sona 9 15 anys

La XV edició del Sona 9 arriba plena de novetats en col·laboració amb el Canet Rock, l'Arts Santa Mònica i el Centre Cultural Blanquerna. D'aquesta manera, el certamen es presenta més atractiu i reforçat com a altaveu de la nova fornada de música que ha de venir. 

El concurs s'estructura en dues branques que es desenvoluparan de manera paral·lela al llarg dels nou mesos del Sona 9. El jurat escollirà el 23 d'abril 18 propostes entre tots els inscrits. Les bandes seleccionades es disputaran els concerts preliminars. Aquesta branca del concurs seguirà el seu format habitual, fase a fase posant a prova la destresa dels grups en directe i a l'estudi fins a la final, que se celebrarà a la sala Apolo el mes de novembre. 

El Sona 9 al Canet Rock

El funcionament del vot popular canvia. El públic haurà d'escollir la banda que més li agradi de la primera selecció (18 grups) fins al 23 d'abril. Els quatre grups amb més suport popular defensaran el seu projecte en un concert a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm, i el guanyador podrà actuar al Pla d'en Sala el 4 de juliol en el marc del festival Canet Rock 2015 i obtindrà 1.000 en material musical.

De viatge a Madrid

A partir d'aquesta edició, els finalistes tindran l'oportunitat d'actuar al Centre Cultural Blanquerna de Madrid en un concert promocional, i el guanyador podrà fer una estada en un alberg de la Generalitat.
Per celebrar els 15 anys, els guanyadors de les darreres edicions inauguraran la nova seu: Manuela Kant (27 i 28 de març), Trau (24 d'abril) i El PezPsiquiatra (22 de maig).

A Barcelona també hi haurà festa: serà el 31 de març amb Copa Lotus i Trau a la Sala de Màquines de l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm. Amb motiu del quinzè aniversari també es muntarà una mostra gràfica de la trajectòria del concurs i els grups que hi han participat, i es realitzaran programes especials a iCat.cat (Sona 9, dilluns a les 23 h) i Catalunya Ràdio.  

Inscripcions obertes
Fins al 15 d'abril els grups i cantants que es vulguin presentar a la 15a edició han de presentar almenys tres cançons pròpies en català. Les inscripcions al concurs i totes les novetats, així com les bases, es poden consultar al web del Sona 9.
Arxivat a: Enderrock