Una primavera amb flors de cactus

Joan Miquel Oliver presenta el primer senzill del seu tercer disc en solitari

| 23/03/2015 a les 12:30h

Joan Miquel Oliver publica "Flors de cactus", primer tast del seu tercer àlbum, Pegasus, que s’editarà en format físic i digital el proper 14 d’abril a través de Sony Music. Oliver ha compost un disc on concep les cançons en díptics i diu que, tot i que la cançó que presenta té molta vida pròpia, podria fer díptic amb “Esferes”, la instrumental de l'àlbum. Per ara presenta el senzill, i properament més cançons i més informació.
Joan Miquel Oliver Foto: Arxiu de JMO

El nou single del compositor, lletrista i guitarrista d’Antònia Font es pot adquirir a iTunes com a pista individual, però també com a avançament del disc: és a dir, qui reservi a partir d’avui Pegasus rebrà immediatament la descàrrega de la cançó. A més a més, durant tot el període de prereserva –des d’avui fins al 12 d’abril– el disc complet estarà a un preu especial de 7,99 €.

 

Joan Miquel Oliver ha gravat tots i cadascun dels instruments al seu estudi amb l’ajut de Quimi Portet per enregistrar les veus i realitzar les mescles. Han estat mesos de feina en paral·lel a la gira del Col·lectiu Eternity (amb Sisa i Portet, que aquest divendres actuen en el marc del Festival BarnaSants); un projecte que cristal·litza en el millor disc de la seva carrera, un pas de gegant respecte a Surfistes en càmera lenta (2005) i Bombón Mallorquín (2009).

EDR: Cantes ‘més val que em carregui el personatge’... Necessites carregar-te el personatge en segons quines situacions?
Joan Miquel Oliver:
Sí, hi té una mica a veure. Ets tu o ets el personatge? És clar que a les cançons hi ha personatges, però qui canta és també un personatge? Amb els anys he arribat a la conclusió que sí, que ets un personatge. Aquesta cançó m’agrada especialment perquè és l'única en què no hi ha personatges: sóc jo cantant sobretot el que ha passat amb el disc...

EDR: Al final de la cançó se senten unes frases que sembla que les canti en Quimi Portet...
J.M.O:
Em va preguntar si volia que hi poséssim unes paraules amb l'aparell que té a l'estudi per fer la veu de telèfon... I vaig dir que sí. Es va ficar dins la cabina i em va dir: escolta-ho, a veure si t’agrada. Vaig començar a xerrar amb l'aparell i... em sentia Quimi Portet. Canti qui hi canti, fa veu de Quimi Portet. I efectivament...
Arxivat a: Enderrock