Recta final de Mazoni al MèdiaQuiosc

El dimarts 31 presentarà les noves cançons

| 30/03/2015 a les 07:00h

Falten pocs dies perquè Jaume Pla 'Mazoni' posi punt i final a l'experiència que converteix el MèdiaQuiosc de l'Arts Santa Mònica en el seu espai de treball. El seu repte era compondre al llarg de 31 dies consecutius. Després de diversos intercanvis d'impressions amb el públic en els showcases que ha ofert, el work in progress de Mazoni culminarà el 31 de març amb un concert gratuït al claustre.
Mazoni Foto: Juan Miguel Morales

Mazoni comença la recta final de la seva estada al MèdiaQuiosc. Jaume Pla l'ha convertit en un espai acollidor, semblant a un menjador de casa ple d'instruments. Cada dia s'hi està de 15 a 21 h. Explica que se sent protegit d'alguna manera i que no està tan exposat com es pensava. "Estic força content, però sobretot estic molt content del procés. He hagut d'adaptar-me a les circumstàncies d'aquest lloc i del temps, però fer-ho en 31 dies. Això és el més valuós que n'estic extraient a part de les cançons", afegeix. 

Cada dia actualitza el blog explicant les novetats del seu procés creatiu: "Vaig entendre que no podia utilitzar les mateixes armes que quan sóc a fora, perquè tinc molt més temps per fer-les servir. Al final, allà deixo que em passin les coses i que m'atrapin per fer una cançó". 
   


Des que va començar la seva estada a l'Arts Santa Mònica ha compost diverses cançons. La seva proposta inicial era fer cadascuna de les peces amb un instrument diferent. I fins avui ho ha aconseguit: piano, guitarra elèctrica, guitarra acústica, ukelele, harmònium, loop station i els efectes sonors de CaboSanRoque, que també estan exposant a l'Arts Santa Mònica. 

"No he fet trampa, m'he impregnat de tot el que m'ha passat aquí, sense idees preconcebudes. La primera cançó va sorgir d'una bufanda que va perdre una noia davant el MèdiaQuiosc, per exemple", explica. En la seva estada no pot esperar que passin coses, i diu que ha après a fer cançons més mecànicament: "Ets capaç de fer cançons potser no tan personals, però igualment creatives". 



Com cada dimarts, Mazoni obre les portes a un públic reduït per presentar el que ha pogut fer durant la setmana. "M'he posat nerviós en els dos showcases que he fet. És fruit de la inseguretat d'ensenyar una cosa que té molt pocs dies", afirma Jaume Pla, que mostra cançons que tenen pocs dies de vida i no tenen el pes de les que inclou en els discos. 

Les cançons, sense reposar, estaran a punt per concloure l'espectacle en un concert al claustre de l'Arts Santa Mònica el dimarts 31 de març. Aquesta setmana, a més, Mazoni també realitzarà dos tallers sobre composició amb alguns dels socis de l'SGAE. No ha estat el primer repte del bisbalenc: fa cinc anys va fer una gira d'un concert diari al llarg d'un mes. L'experiència va quedar recollida a 13.31 (BankRobber, 2010), que es reeditarà per a l'ocasió. Aquesta vegada també s'enregistrarà el concert final, i els dos discos es publicaran acompanyats d'un llibre del seguiment que ha fet de les dues experiències el periodista Nando Cruz. 
Arxivat a: Enderrock