'Pegasus' arrenca el vol

Joan Miquel Oliver presenta nou disc al Teatre Municipal de Girona dins el festival Strenes

| 25/04/2015 a les 07:00h

Pegasus (Sony, 2015) és el tercer disc en solitari de Joan Miquel Oliver. Aquesta nit el mallorquí iniciarà la gira de presentació al Teatre Municipal de Girona, que el portarà sobre cavall alat més tard a festivals com el Primavera Sound, el popArb, el Vida Festival o el Cap Roig. Pegasus aposta per la música com a valor essencial, un univers marcat pels matisos a les mescles de Quimi Portet i el disseny artístic d'Albert Pinya.
Joan Miquel Oliver Foto: Juan Miguel Morales

Setembre, octubre i novembre (L'Altra Editoria, 2014) és un recull de tres mesos d'apunts al natural on Joan Miquel Oliver segueix els passos de Miquel Riera –escalador mallorquí i catalitzador d'una pràctica esportiva molt particular, el psicoblog– amb la intenció de fer-li una biografia, però com sempre en l'univers creatiu d'Oliver es multipliquen els paratges que visita i punts de vista que hi aborda. 

Tot i l'obra literària, el projecte on Oliver ha dedicat més temps és a Pegasus, el seu disc en solitari: "Tot el disc està muntat com si fossin parelles de cançons. Al principi hi ha la relació entre 'Marès a radial' i 'Pegasus': la primera descriu la platja verge a s’horabaixa, i 'Pegasus' és una cançó sobre la nit en què vénen els extraterrestres. Després hi he posat dos ragtimes en què toquem tots junts, sense bateria i en plan acústic. I a continuació vénen dues cançons emparellades més, 'Ecos d’ambulàncies' i 'Fèmurs', en què parlo de la dicotomia entre la vida a ciutat i la vida salvatge", valora l'artista.

Després de la dissolució d'Antònia Font, l'exlletrista de la banda es llença en solitari, en un nou disc on es veuen clarament les diferències: "En els discos anteriors en solitari hi posava tot el que volia, aprofitava per fer més experiments... i aquí he experimentat com sempre, però sabent que realment aquest disc seria la meva carta de presentació principal. Amb Antònia Font també experimentàvem moltíssim, però sabia que en aquest disc la veu havia de ser perfectament solvent. Vaja, que durant dos anys hauré d’anar amb Pegasus amb la feina feta i amb la capacitat per poder-lo defensar", explica.

Galopar i volar arreu

En directe es presenta en format de trio: Joan Miquel Oliver (veu i guitarra), Jaume Manresa (teclats) i Xarli Oliver (bateria). Aquesta nit fa l'estrena en directe al Teatre Municipal de Girona, en el marc del festival Strenes, però ja ha confirmat en molts altres festivals: el Festival de Guitarra de Barcelona (7 de maig); el Primavera Sound, a Barcelona (30 de maig); el festival de les Arts, a València (6 de juny); el popArb, a Arbúcies (26 de juny); el Vida Festival, a Vilanova i la Geltrú (5 de juliol); el festival de Pollença (18 de juliol), i el Cap Roig, a Calella de Palafrugell (15 d’agost), entre altres.




Arxivat a: Enderrock