El festival LiveSoudtracks uneix cinema i música en directe

La primera edició se celebra al MACBA de Barcelona

| 24/04/2015 a les 06:59h

Fins a l'any passat havia estat un cicle d'esdeveniments que unien la música amb el cinema, i aquest any es consolida com a festival. El 24 i el 25 d'abril al MACBA de Barcelona bandes com Alppine, Brunetto & Xarlene, Cristian de Sucre o Emiliano Zelada creen una banda sonora en directe de les seves pel·lícules preferides. 
Macba Foto: arxiu MACBA

El Convent dels Àngels del MACBA esdevé el primer escenari del Movistar LiveSoudtracks Festival, el punt de trobada entre el cinema i la música en directe el 24 i 25 d'abril. Els músics trien els seus films preferits i en creen una banda sonora que interpreten en directe. Després d'haver estat un cicle d'esdeveniments, el LiveSoundtracks es consolida com a festival. 

Shinkiro serà la banda encarregada d'obrir la primera edició (24 d'abril), que posarà la banda sonora de Sans Solell de Chris Marker. Brunetto & Xarlene posaran música a Alícia al país de les meravelles. Altres propostes del festival són Lena Wikkikens musicant Japanese Girls at the Harbor, la violinista Sara Fontán, que crearà una nova banda sonora per La Jetée, o Jaime L. Pantaleón, que ha creat un fragment de 30 minuts per a la mítica pel·lícula La nit dels morts vivents. La resta del cartell musical i cinematogràfic es pot consultar aquí

El festival proposa dues taules rodones sota el títol Bandes Sonores: de l'estudi a l'escenari, punts de trobada, anàlisi i resultats i Bandes sonores: la incursió de la música electrònica al cinema. Per clausurar les jornades han organitzat dues sessions de música a càrrec de DJ Ari Up i Raver Jewish DJ. 

Les entrades ja estan a la venda, i es poden aconseguir a taquilla i anticipades en aquest enllaç
Arxivat a: Enderrock