10 anys d'Els Amics de les Arts

Per celebrar-ho publiquen un EP amb dues cançons inèdites

| 27/04/2015 a les 14:30h

Els Amics de les Arts celebren 10 anys als escenaris amb una "gran festa". Els acompanyaran la Dream Big Band de Vicens Martín per repassar les seves cançons, en un directe que de moment han confirmat al festival Grec i a Cap Roig.
Els Amics de les Arts Foto: Ibai Acevedo

Ja fa gairebé deu anys que Catalonautes (Pistatxo Records, 2005) va sortir a la llum, i des d'aleshores Els Amics de les Arts no han parat. Ara volen celebrar d'una manera ben especial la primera dècada de trajectòria, i per fer-ho sortiran a l'escenari acompanyats d'una big band, en un nombre molt limitat de concerts. El quartet, acompanyat dels incansables Ramon Aragall a la bateria i Pol Cruells al baix, portarà a més la Dream Big Band de Vicens Martín per a l'ocasió. En total hi haurà vint músics a l'escenari, fent una retrospectiva per les cançons que formen els seus quatre discos i les dues maquetes: "Serà un gran xou i un exercici de nostàlgia". 

Expliquen per què optat per una big band: "La força que donen els vents era necessària per a una celebració així". "Volem aprofitar els vint músics sobre l'escenari per buscar tots els matisos. No només serà posar vents a les nostres cançons, sinó que hi haurà més canvis... sorpreses", afegeix Ferran Piqué (veu i guitarra). Una d'aquestes sorpreses serà que en alguna cançó Els Amics només cantaran, i deixaran els instruments per als altres.

El Festival Grec 2015 (30 de juliol) i el Festival de Cap Roig (6 d'agost) acolliran aquesta proposta. "Més que un concert volem que sigui un espectacle. No actuarem, ni farem teatre, però el director Llàtzer Garcia hi col·laborarà amb la dramatúrgia, el fil conductor", explica Dani Alegret (veu, piano i hammond).

La taula petita, nou EP inèdit
Aprofitant l'ocasió han estrenat dues cançons inèdites, que ja es poden escoltar, amb els seus corresponents videoclips, i que estrenaran aquest vespre al seu blog. "La taula petita" i "Els amics s'ajuden en tot" són els títols de les cançons que, casualment, porten l'amistat com a fil conductor. "És una peça de col·leccionista, només es repartirà als que vinguin a Cap Roig", afegeixen. Els clips reforcen la idea de les cançons, i estan dirigits per Marc Pujolar ("La taula petita"), que ja havia treballat amb Els Amics de les Arts al vídeo de "Preferiria no fer-ho", i per Albert Blanch ("Els amics s'ajuden en tot").

Arxivat a: Enderrock