Jornada sense concerts

Repassem els concerts que no es faran

| 20/05/2015 a les 00:02h

Hi ha molts artistes i bandes que han mostrat el seu suport a la campanya de protesta contra l'IVA cultural abusiu. Alguns han suspès les actuacions durant el dia d'avui amb motiu de protesta. Gemma Humet i Joan Manuel Serrat han estat dels primers de manifestar-se, i les sales de concerts no han dubtat a buscar un altre dia per a les actuacions programades.


Gemma Humet
ha estat una de les primeres artistes catalanes que s'han sumat a la jornada del Dia Sense Música. Amb el lema La cultura no és un luxe, ha explicat a través del seu compte de Facebook que queda suspès el concert que tenia previst a Sabadell. Joan Manuel Serrat va fer pública la seva adhesió a la proposta des del moment en què es va presentar, a meitat de febrer. Va deixar l'escenari buit a la data assenyalada i va reubicar les seves actuacions al dia abans i al dia després.

El Centre Cultural Albareda de Barcelona també s'ha sumat al Dia Sense Música, i el concert de Swingcaló que s'hi havia programat s'ajorna a dijous 21 de maig a les 20.30 h. L'Associació de Músics de Tarragona no només ha apagat la música per un dia, sinó que ha organitzat una taula rodona titulada Política cultural: de la gestió local a l'IVA per tal de parlar sobre el tema. 

Són moltes les sales de concerts que s'han afegit a la jornada. Entre aquestes hi ha la sala Apolo, la Mirona de Salt, la Bikini i la Barts, que no programaran cap proposta musical avui, 20 de maig. La sala Luz de Gas, per exemple, ha programat el concert de Cebra de Paso dimecres de la setmana següent. Per la seva banda, El Punt Avui TV no emetrà cap actuació musical d'Enderrock TV durant el dia d'avui. 
 
Un Dia Sense Música en plena campanya

L'acte central de la campanya electoral de Barcelona en Comú a la plaça de Catalunya tindrà lloc aquesta tarda. D'entrada havia d'incloure les actuacions musicals de Marinah, Nacho VegasSantiago Auserón, entre d'altres, però finalment la coalició ha anunciat a través de Twitter que els músics hi assistiran però "no hi haurà música en directe".
Arxivat a: Enderrock