Les ciutats de L'Équilibriste

La formació illenca presentarà el seu darrer disc, 'Entre Selma i Denver', el proper 5 de juny a Palma

| 25/05/2015 a les 06:59h

L'Équilibriste han estat un any gestant el seu nou disc, i finalment arriba a les botigues. Entre Selma i Denver (Blau/DiscMedi, 2015) és un treball ple de sonoritats naturals i acústiques, elaborat artesanalment entre Maplana Estudi, de Joan Jaume (contrabaix), i XinoXano Estudi, de Joan Toni (veu i composició). 
L'Équilibriste. Foto: Arxiu l'Équilibriste

L'Équilibriste
 està d'estrena. Avui surt a la llum el seu darrer disc, Entre Selma i Denver (Blau/DiscMedi, 2015), caracteritzat pels sons naturals i una instrumentació que es pot sentir igual al disc que al directe: "Amb els EP ja es començaven a sentir guitarres acústiques, banjos, mandolines, contrabaix, harmòniques... Tots els instruments hi sonen sense necessitat de connectar cap cable. El punt d'inflexió va culminar amb Pluja-Trànsit-Semàfors (Blau/DiscMedi, 2012), on els insturments elèctrics encara eren menys. Entre Selma i Denver segueix amb la mateixa idea en la instrumentació: sona igual que en directe", explica Albert Riutort (guitarra i veus). 



A l'EDR estrenàvem el videoclip del senzill homònim. Explica històries que podrien passar a qualsevol ciutat: "Està ple d'històries breus que evoquen paisatges propis de les ciutats que apareixen al títol i d'altres que podem veure fent un passeig per qualsevol altra ciutat propera com Palma o Barcelona". El ritme d'aquest nou disc serà més alegre que el del seu treball anterior, Pluja-Trànsit-Semàfors (Blau/DiscMedi, 2012): "Entre Selma i Denver conserva el caràcter acústic, però el complementem amb temes que ens faran moure el peu", explica Riutort. 


 
El disc es caracteritza per la naturalitat dels instruments, que vol conservar l'ambient de la sala de gravació: "Dóna una reverberació molt semblant a les clàssiques dels anys cinquanta", afegeix Riutort, i explica que la veu principal va ser enregistrada amb "en Joan Toni (veu) cantant contra la paret per donar-li aquest efecte". 



A partir d'avui es pot aconseguir Entre Selma i Denver (Blau/DiscMedi) en format físic. El treball és una obra artesanal que han gestat entre els mateixos membres de la formació: "És un tret característic del grup que suposam que respon al concepte do it yourself ('fes-ho tu mateix') de fer-ho gairebé tot nosaltres mateixos". A més, els illencs ja han confirmat la primera data de presentació del disc: el proper 5 de juny a l'Espai Xocolat de Palma de Mallorca (20:30 h).
Arxivat a: Enderrock