'Giralunas', homenatge a Luis Eduardo Aute

Els Amics de les Arts donen el toc català al disc

| 26/05/2015 a les 14:59h

Arriba a les botigues l'homenatge a Luis Eduardo Aute Giralunas (Sony Music, 2015), un disc que recull els temes més emblemàtics de l'artista, i on han participat Miguel Poveda, Estopa i Enric Montefusco, entre altres. Els Amics de les Arts també hi participen amb un tema en català, "Les quatre i deu".

Luis Eduardo Aute. Foto: Xavier Mercadé


Des d'ahir es pot escoltar digitalment l'àlbum Giralunas (Sony Music, 2015), un homenatge al polifacètic músic Luis Eduardo Aute, que a partir d'avui es pot aconseguir en format físic. Hi han participat artistes de primera fila del panorama estatal, interpretant algunes de les cançons més emblemàtiques de l'autor nascut a Manila. 

Un total de setze artistes s'han sumat a la iniciativa, entre els quals Leiva, Andres Suárez o Rozalen. A més del projecte musical, també s'hi inclourà un migmetratge de trenta minuts, amb els dibuixos del mateix Aute animats, que porta per nom Vicent i el Giraluna. Entre els músics catalans que hi han participat hi trobem el cantaor Miguel Poveda, que interpretarà la seva particular versió de "Prefiero amar", o els germans de Cornellà Estopa, que s'han decantat per una versió rockera de "Una de dos". També s'hi sent la veu d'Enric Montefusco, interpretant "Besos como balas".

El punt català del disc el posen Els Amics de les Arts, que s'han fet seva la cançó "Las quatro y diez" i n'inclouen al disc la versió anomenada "Les quatre i deu": "És una d'aquelles cançons que cantes quan ets jove i aprens els primers acords. Té una lletra perfecta i una harmonia senzilla. Hem reharmonitzat moltes parts de la cançó i canviat el tipus de compàs de binari a ternari: era evocadora, ens agradava i tenia joc". La proposta els va arribar mentre gravaven Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure (DiscMedi, 2014), i el quartet no va dubtar a enllaçar la seva versió amb les arrels catalanes d'Aute: "Vam veure maco enllaçar aquest origen amb la llengua catalana, el nostre idioma creatiu". 


Arxivat a: Enderrock