Orgue pop

Debut de Cameron Carpenter a Barcelona

| 23/05/2015 a les 06:59h

L'organista nord-americà Cameron Carpenter farà el seu debut a Barcelona en un concert molt esperat al Palau de la Música Catalana. El virtuós enfant terrible de la música clàssica actual actuarà el proper dimarts 26 de maig en la que serà la seva première absoluta a l'Estat espanyol.
Cameron Carpenter

Cameron Carpenter
s'ha convertit en els últims temps en una mena d'estrella pop de la música clàssica. La seva joventut, acompanyada d'un estilisme poc habitual pels estàndards de la música clàssica, li han donat una visibilitat difícil de trobar en el circuit on es mou, però al mateix temps li han fet guanyar bastants detractors. 

Aquestes consideracions, però, no ens haurien de desviar l'atenció del que realment importa, que és la música, i en aquest sentit Carpenter també té totes les de guanyar. I és que el seu virtuosisme i la seva tècnica són inqüestionables, a més a més els seus moderns arranjaments han sabut conferir a les obres clàssiques un punt renovador que l'han convertit en un referent de la interpretació moderna de l'orgue.

El debut de Cameron Carpenter a Barcelona serà el proper dimarts 26 de maig al Palau de la Música Catalana a partir de les 20.30 h, on té previst interpretar dos peces de Bach, Fantasia i fuga en Sol menorTrio Sonata en Sol major, i una de Liszt, Funérailles. La resta del repertori el decidirà el dia abans, en l'assaig que farà per comprovar les qualitats de l'orgue del Palau; un punt afegit d'intriga per a una vetllada que es presenta d'allò més interessant.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Palau de la Música, Cameron Carpenter