Compte enrere per a l'(a)phònica

David Carabén, Joan Miquel Oliver i Fundación Tony Manero, entre els artistes confirmats

| 28/05/2015 a les 12:00h

Del 18 al 21 de juny se celebrarà la dotzena edició del festival (a)phònica de Banyoles, i ja s'ha presentat tota la programació: David Carabén (Mishima), Joan Margarit & Carles Margarit, Marina BBFace & The Beatroots, Fundación Tony Manero, Joan Miquel Oliver, entre altres.

Joan Miquel Oliver. Foto: Juan Miguel Morales

Una quarantena d'activitats inundaran la capital del Pla de l'Estany del 18 al 21 de juny, dispersades en una vintena d'espais. El festival de la veu de Banyoles proposa quatre dies plens de tallers, exposicions, poesia i sobretot música. En un indret incomparable amb l'estany com a teló de fons, el cartell musical combina el pop d'autor i propostes més rockeres i properes al funk.

El dijous 18 de juny Marina BBFace & The Beatroots engegarà la dotzena edició del festival amb un concert gratuït de funk, soul i groove desenfrenat amb les noves cançons de Still Beating (DiscMedi).

El gran gruix del cartell es repartirà entre la resta de dies. El divendres 19 l'homo festivaler, Joan Miquel Oliver, que encapçala el suplement de festivals de la revista Enderrock, alçarà el vol de Pegasus (Sony Music), en una nit en què també actuaran Paco Ibáñez i Xarim Aresté.

El record d'Ovidi Montllor serà present a l'(a)phònica el dissabte 20. L'espectacle L'Ovidi, poema sense acabar és una proposta poètica i musical que uneix la veu de Gemma Humet, la guitarra de Toti Soler i la rapsòdia de l'actor Joan Massotkleiner, un homenatge al cantautor d'Alcoi en el vintè aniversari de la seva mort. A la pista de ball hi hauà una de les bandes de disco-funk més estimades de l'Estat espanyol, la Fundación Tony Manero. Els guanyadors del Premi Joventut del Sona 9 2014 Pantaleó avançaran en directe les cançons del seu primer disc, Reina Victòria  (Música Global), que sortirà a la llum el mes d'octubre. The New Raemon, en canvi, repassarà les cançons de la seva trajectòria mentre navega per l'estany.

Després de l'estrena de David Carabén en solitari al Born de Cançons, el líder de Mishima arribarà a Banyoles acompanyat de Marc Lloret (piano) i Pablo Fernàndez (trompeta) per oferir un repertori íntim i personal: musicacions de Joan Vinyoli, versions de Georges Brassens, Randy Newman, Serge Gainsbourg o Neil Hannon, i per descomptat cançons del seu propi grup. El barceloní actuarà la darrera jornada del festival i posarà punt i final a la dotzena edició juntament amb les propostes de Halldor Mar, Mazoni i The Gramophone Allstars.

A més, es podrà veure per primera vegada a les comarques gironines No era lluny ni difícil, un espectacle del poeta Joan Margarit i el compositor i saxofonista Carles Margarit, una conversa de jazz poètic teixida a partir dels dos vessants artístics de pare i fill.

Les entrades anticipades es posaran a la venda divendres 29 de maig a les 10 h, tot i que les localitats per a Mazoni i The New Raemon ja es van exhaurir. La resta de programació es pot consultar al web del festival.
Arxivat a: Enderrock