Balaguer, punt de trobada de música i poesia

Intèrprets, rapsodes i poetes de casa nostra seran els protagonistes

| 15/06/2015 a les 06:59h

El cicle Juliol de Música i Poesia torna a Balaguer per quart any consecutiu. L'església de Sant Domènech i el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses allotjaran els quatre espectacles que formen la graella de programació. Des de l'obra de Josep M. Sala-Valldaura, passant per Ovidi Montllor, fins arribar a Ausiàs March i Jacint Verdaguer, la poesia catalana vindrà acompanyada per músics com Eduard Iniesta i el Trio Lycopersicón. La localitat noguerenca omplirà d'intèrprets i rapsodes els seus carrers del 27 de juny al 25 de juliol.

Trio Lycopersicon Foto: Ricard Orios Fotografia
 
El cicle Juliol de Música i Poesia celebra enguany la quarta edició, reomplint d'intèrprets i rapsodes els carrers de Balaguer. L'Església de Sant Domènech i el Monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses acolliran els quatre espectacles del festival els dies 27 de juny i 4, 19 i 25 de juliol. La música clàssica i tradicional es convertirà en la melodia d'acompanyament per l'obra de diferents autors catalans. 

El concert inaugural (27 de juny) vindrà a càrrec de la Coral Cantiga, el llaüista Edwin Garcia, la soprano solista Marta Garcia i el rapsode Enric Casasses. Sota la direcció de Josep Prats, L'amor de la natura i la natura de l'amor busca revelar els misteris d'aquest sentiment i tema universal, tan abordat per la música, la poesia i totes les arts en general. A partir de la música renaixentista catalana i europea, els intèrprets donaran ritme a l'obra d'Ausiàs March, Ramon Llull i Jacint Verdaguer en el marc incomparable de l'Església de Sant Domènech.

El Trio Lycopersicón s'encarregarà d'oficiar el segon concert del festival (4 de juliol). El Monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses oferirà l'escenari per a la comunió entre la música de cambra i l'obra poètica del lleidatà Josep Gomà. La flauta travessera de Xavier Pomerol, Ramon Aragall al fagot i l'arpa de Carme Ubach acompanyaran el rapsode Enric Arquimbau a l'espectacle titulat Cançons de Lleida.

L'actriu Mercè Sampietro, la cantant Llúcia Vives i el guitarrista Eduard Iniesta oferiran el tercer espectacle, El Poeta Ovidi. Poesia no vol dir somiar (19 de juliol). Només amb veu i guitarra, el trio vol acostar l'obra d'Ovidi Montllor al públic des de la seva relació amb la poesia. L'escenari del Monestir de Santa Maria de les Franqueses allotjarà aquest concert íntim on es descobrirà l'Ovidi poeta.

La formació LleidArt Ensemble portarà a terme l'espectacle AQUA, música i aigua, amb poemes de Josep M. Sala-Valldaura. L'obra poètica d'aquest autor català servirà d'excusa per abordar la importància d'aquest element al llarg de la història. Des del barroc italià de Vivaldi fins al noucentisme català de Toldrà, la formació acompanyarà el rapsode Jaume Carbonell en l'actuació que tindrà lloc al Monestir de Santa Maria de les Franqueses (25 de juliol).
 
Al web del festival trobareu més informació sobre la venda i adquisició d'entrades.  
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz