Mataró viu l'orgue

Presentació del IV Festival d'Orgue de Mataró-Barcelona Jaume Isern

| 27/06/2015 a les 06:59h

El Festival d'Orgue de Mataró arriba enguany a la quarta edició consolidat com un dels grans esdeveniments internacionals dedicats a aquest instrument. Entre el 4 i el 19 de juliol diversos escenaris de la capital del Maresme acolliran tota una sèrie d'activitats amb l'orgue com a element central. 
Concert de l'Orgue Monumental, Basílica de Santa Maria

La ciutat de Mataró té el privilegi de tenir l'orgue monumental més gran de Catalunya, el de la Basílica de Santa Maria, que data del 1927. Al voltant d'aquesta impressionant obra d'art gira el Festival d'Orgue de Mataró-Barcelona Jaume Isern, un dels esdeveniments més importants d'àmbit europeu dedicats a aquest instrument, que l'any passat va comptabilitzar 4.000 assistents. 
 
Del 4 al 19 de juliol se celebrarà en diversos emplaçaments de la ciutat tot un seguit d'activitats. Els escenaris seran la Basílica de Santa Maria, el Teatre Monumental i el Convent de les Carmelites, i està organitzat conjuntament entre la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Mataró, la Basílica de Santa Maria i el Museu Arxiu de Santa Maria. El director artístic del festival, l'organista Raúl Prieto, va presentar ahir el programa per a l'edició d'enguany.
 
Espectacles i activitats 
Al llarg de dues setmanes s'ha programat tota una sèrie d'actuacions, entre les quals destaquen el concert inaugural a tres orgues que oferiran Raúl Prieto, Konstantin Volostnov i Ulrich Walter a la basílica. També es musicarà pel·lícules en directe i s'obrirà al públic el Convent de les Carmelites per oferir un concert d'orgue i violí a càrrec d'Ekaterina Dubravskaia, Robert Rouch i Maria Ruano. Prieto també serà l'encarregat de clausurar el festival amb un espectacular muntatge de música i projeccions a l'interior de la basílica. A part dels concerts s'organitzen altres activitats, com la formació en orgue que ofereix l'Acadèmia Internacional d'Orgue de Mataró, o les visites guiades per contemplar l'orgue monumental de la Basílica de Santa Maria. 
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Orgue, Festival Internacional Orgue Mataró-Barcelona