Clòwnia torna a somiar

La Pegatina va alçar Sant Joan de les Abadesses a la primera nit del festival

| 27/06/2015 a les 12:00h

Amb les entrades exhaurides, el festival impulsat per Txarango ha engegat la segona edició amb l'esperit que va néixer el maig de l'any passat. És una trobada familiar i distesa on la música, el circ i el teatre conflueixen al llarg de dos dies en un petit municipi del Ripollès, Sant Joan de les Abadesses.
Clòwnia. Foto: Xavier Mercadé

A la ciutat de Clòwnia es respira un ambient de germanor on tothom se sent partícip, des dels més menuts amb la cara pintada d'entusiasme i somnis, pares i mares que també somriuen davant les acrobàcies i espectacles de clowns, fins als mateixos músics. "Moltes vegades els detalls són els que marquen la diferència", valora el cantant d'Aspencat Kiko Tur. I és que Txarango, juntament amb Èxits Management, cuiden cada espai del festival i els seus protagonistes. 

Gertrudis feia temps que no trepitjaven un festival, i a aquesta emoció s'hi suma l'aniversari dels 15 anys de la banda: "Feia temps que no ens trobàvem en un festival. L'hem trobat molt europeu, com quan anàvem a Holanda. Està molt ben organitzat, nosaltres hem acabat de tocar a les 10 i hem pogut sopar amb tranquil·litat, i a més abans hem flipat amb l'actuació de Leo Bassi".

La posada en escena del flamant i transgressor pallasso italià a l'Àgora (la carpa de circ situada a la zona de concerts) va donar pas a les actuacions musicals que van reunir el jovent del festival ahir al vespre. Tot i això, fins ben entrada la matinada encara hi havia famílies que gaudien de la música en directe en el mateix recinte.


Gertrudis. Foto: Xavier Mercadé

La nit va començar amb els ben tornats Gertrudis i el públic va respondre en sentir els clàssics de la banda, "Samarreta", "Almejilla" o "Ara vinc d'enlloc". La il·lusió del retorn després de tres anys es palpava tant a dalt com a baix de l'escenari.

Els convidats internacionals de la primera nit van ser els francesos Babylon Circus, juntament amb els nipons Caribbean Dandy, que van tancar la primera jornada de concerts. La instantània de la vetllada va arribar amb La Pegatina i el seu nou disc sota el braç, Revulsiu (Dro Music). Tot i això, els assistents van vibrar amb les cançons més mítiques de la banda, "Gat rumberu", "Maricarmen" i el ja veterà "Tomasín", que encara no el deixen jubilar.


El públic de La Pegatina. Foto: Xavier Mercadé

La nit de Txarango

A la primera edició els amfitrions van presentar el seu darrer disc, Som Riu (DiscMedi, 2014), i tot i que avui no presentaran cançons noves, és un dels concerts més esperats de la jornada. Els del Ripollès compartiran l'escenari amb el fenomen youtuber El Niño de la Hipoteca, el grup revelació del País Valencià Zoo, el so transfronterer del trio Calavera Colective i la multibanda sueca Hoffmaestro.

Però a banda dels plats forts de la nit, la ciutat de Clòwnia ha despertat la plaça de l'Ajuntament amb The Sey Sisters, i l'hora del vermut estarà amenitzada per l'Orquestra Di-versiones. A partir de les 15.30 h música i circ tornaran a obrir amb Zulú 9.30, Amparo Sánchez, el pallasso argentí Catastrófer i la Companyia Vol de Ment fent de les seves pel recinte.

Reviu la primera jornada en aquesta galeria d'imatges de Xavier Mercadé. 
Arxivat a: Enderrock, festivals, clownia