Les melodies experimentals arriben a les Terres de l'Ebre

Segona edició amb una oferta cultural diversa

| 04/07/2015 a les 07:00h

Situat a Flix (la Ribera d'Ebre), el certamen de Sirga Músiques de Recerca i Patrimoni convocarà un total de 20 concerts repartirs per la localitat i a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Richard Barrett, Arne Deforce i el col·lectiu francès Alcôme són alguns noms que passaran per les Terres de l’Ebre. De fet, molts dels artistes no només oferiran recitals, sinó també xerrades i masterclasses, fent variada i diversa l’oferta del Sirga.

Richard Barrett Foto: web oficial artista
Per segon any consecutiu, Flix es converteix en el punt de trobada dels amants dels sons experimentals i peculiars. Amb el nom de Músiques de Recerca i Patrimoni, el festival Sirga ofereix una variada graella de programació repleta de concerts, xerrades, masterclasses, tallers i projeccions documentals. Un total de 20 concerts tindran lloc a diversos espais de Flix i a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa, del 4 al 18 de juliol.
 
El free jazz, la música electroacústica, instrumental i l’experimentació sonora són alguns dels estils rere els quals s’enmarca el festival. Al cartell destaquen noms com Richard Barrett, que actuarà amb la Schreck Ensemble el divendres 10 de juliol, el violoncel·lista belga Arne Deforce (10 de juliol) i el col·lectiu francès Alcôme (16 de juliol). 

El proper 6 de juliol comencen els actes a Flix: un taller de soundpainting, impartit per Beatriz Franco a l’escola de música de la localitat, seguit d'una roda de premsa i un concert a càrrec del flautista Sergi Gili, membre de la Morphosis Ensemble. I per acabar el dia, la presentació del llibre La música de la memoria, de Xavier Güell.

Al web oficial del Sirga trobareu més informació sobre esdeveniments, horaris i localitzacions. A més a més, al número especial d'estiu de la revista 440 també hi trobareu aquest festival i molts altres.  
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz