Crystal Fighters i Senior al BAM i el Mercè Música

Maria del Mar Bonet, Sona 9, Mishima i Els Catarres també actuaran a la Festa Major de Barcelona

| 01/09/2015 a les 15:00h

La ciutat de Barcelona es prepara per a la festa major més multitudinària del 18 al 24 de setembre. Un dels pilars de la programació és la música en directe, que vesteix la capital de gala amb artistes d'arreu del món. D'entre totes les propostes, aquest any el BAM aposta per una jornada pensada per als més menuts per tal de gaudir dels artistes locals en família. 

Senior i el Cor Brutal. Foto: Carles Rodríguez

La música és un dels elements cabdals de la festa major de la capital catalana. En total, més de noranta concerts ompliran les places del BAM i el Mercè Música amb músics nacionals i internacionals. La programació es vertebra a partir de dos eixos: concerts per a tots els públics i altres de més populars i majoritaris. La plaça dels Àngels, la plaça Reial i el parc del Fòrum ja són escenari mítics, mentre que la platja del Bogatell es consolida després d'un debut exitós tot just fa un any.

La gran novetat d'enguany és una programació pensada per gaudir en família que tindrà lloc el dijous 24 de setembre a la plaça dels Àngels (de 12 a 18 h). Hi haurà tallers musicals, manualitats, ioga i música en directe a càrrec de Joan Colomo, Maria Rodés, The Free Fall Band o Papa Topo. Tots ells van participar al disc L'educació (2014) promogut pel festival Minimúsica. 

Les emissores de ràdio protagonitzaran l'escenari de l'avinguda Maria Cristina amb Ràdio Pícnic, Miquel Abras, Macaco, Deco Pilot, Enric Verdaguer, Projecte Mut, Els Pets, Gertrudis i Maldita Nerea

L'escena més independent es presenta al Barcelona Acció Musical (BAM), branca de la programació que estrena director, Marc Campillo. Als ja confirmats Núria Graham, Los Punsetes, Blank Realm, Beach Beach, Bombino, Jane Weaver, LoneLady, Mdou Moctar, METZ, Ryley Walker, Saun&Starr i Vetiver, s'hi sumen Mourn, Jupiter Lion, Le Parody, Nueva Vulcano, Dengue Fever, Blank Realm, Ebo Taylor, Vadou Game, Georgia, Wand, Juan Wauters, Metz, Julie Byrne, Tony Allen, Pau Roca b2b Sau Poler i The Suicide Of Western Culture.

Pel que fa al cartell del Mercè Música, l'amalgama d'estils està servida, des de la renovació de la rumba i funk d'Achilifunk o la revolta del sud de La Gossa Sorda i Aspencat fins al jazz de The Gramophone Allstars Big Band i l'electrònica de Batida. Tots ells compartiran la festivitat amb Mishima, Delorean, el trio galàctic de Jaume Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver, l'espectacle Big Eril (Joan Pons acompanyat de la Free Spirits Big Band) o Maria del Mar Bonet, que interpretarà temes del seu disc Alenar (Ariola, 1977).  

Damm, una fàbrica de concerts
El carrer Rosselló de Barcelona rebrà uns convidats d'honor, en el marc dels concerts que acull l'ntiga Fàbrica Estrella Damm: el trio britànic Crystal Fighters, una de les joies de l'escena independent catalana, Ocellot, i els valencians Senior i el Cor Brutal, considerats per la crítica dels Premis Enderrock 2015 com a millor disc de l'any per a El poder del voler (Malatesta Records, 2014).

La nit més mediterrània tornarà de nou a la platja del Bogatell el dimecres 23 de setembre, i hi actuaran quatre grups catalans: Els Catarres, Joan Dausà, Oques Grasses i Els Amics de les Arts

La tercera semifinal del Sona 9
El diumenge 20 de setembre Marga Rotger, Max Saura i Exili a Elba tancaran la fase final amb les seves actuacions a la plaça de Joan Coromines, en el marc de les festes de la ciutat.
Arxivat a: Enderrock, festivals, barcelona, bam, mercè música, festes de la mercè