Duel d'acordions: Joan Garriga i Carles Belda

Diumenge 6 de setembre se celebra la Festa de Sant Llop de Miànigues, a Porqueres

| 04/09/2015 a les 14:59h

Diu la llegenda que Sant Llop espantava als mals esperits, i és per això que és el patró de les festes. Traginers indispensables, aquest cap de setmana Carles Belda i Joan Garriga enfilaran cap a Miànigues, un dels pobles del municipi de Porqueres, per animar la festa amb els sons més tradicionals, mentre que Núria Graham hi posarà l'accent indie
Joan Garriga (La Troba Kung-Fú) Foto: Juan Miguel Morales

Al llibre Miànigues (Quaderns de la Revista de Girona, 2003), Pau Viladiu i David Sala expliquen: "Els nostres avis tenien Sant Llop per advocat contra les bruixes, els diables i els mals esperits en general. També l'invocaven contra totes les feres i animals monstruosos i llegendaris". Patró de les festes del poble, la diversió i l'alegria estan assegurades, i enguany serà a ritme de rumba i d'indie pop d'autor. 

No és un duel a mort ni molt menys, sinó que la complicitat que uneix Carles Belda i Joan Garriga (La Troba Kung-Fú) a l'escenari és evident. Cadascun amb el seu acordió diatònic, oferiran un recital carregat de tradició i músiques populars, entrellaçat amb cançons dels seus respectius repertoris. 

Per la seva banda, la jove vigatana Núria Graham acompanyada de Jordi Casadesús al baix, guitarra i teclats (La iaia) i a la bateria Aleix Bou (Mazoni) presentarà el seu primer disc, Bird eyes (El Segell del Primavera, 2015). El trio aprofitarà per recuperar les primerenques cançons de First tracks (2013), que tot just acaba de reeditar el segell Halley Records.
 
A banda dels dos concerts, la Festa de Sant Llop portarà una audició de sardanes amb la Cobla Bisbal Jove a l'hora del vermut, una cronoescalada ciclista i un espectacle de màgia. Trobareu tota la informació a la seva pàgina de Facebook
Arxivat a: Enderrock, Núria Graham, Joan Garriga, Carles Belda, Porqueres