La Mercè s'enlaira amb La Gossa Sorda

També hi actuaran Aspencat, Mishima, Els Pets, Enric Verdaguer, Projecte Mut...

| 18/09/2015 a les 07:00h

Més de 90 concerts, música local de grups consolidats i per descobrir i artistes reconeguts internacionalment, a més d'algunes novetats en forma de tallers i concerts per a tota la família. Les Festes de la Mercè de Barcelona deparen set dies plens de música i sorpreses fins al 24 de setembre.


La festa més multitudinària de Barcelona engega aquest divendres dia 18, amb dos eixos principals: el Mercè Música (que programa les propostes amb més poder de convocatòria) i el BAM, on es veurà representada l'escena més alternativa. La proposta segueix per tant el model consolidat d'altres anys, donant també continuïtat al concert Mediterràniament a la Platja del Bogatell, que enguany tindrà lloc el dia 23 de setembre.

Dos estàndards de la revolta del sud (La Gossa Sorda i Aspencat) tocaran aquesta nit al Parc del Fòrum, però dins el Mercè Música la varietat estilística satisfarà tots els gustos musicals. El jazz de The Gramophone Allstars Big Band, l'electrònica de Batida o els Delorean o la rumba contemporània amb tots funk d'Achilifunk compartiran cartell amb Mishima o el trio galàctic format per Jaume Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver. Maria del Mar Bonet presentarà en directe els temes del seu mític Alenar (Ariola, 1977) i Joan Pons, acompanyat de la Free Spirits Big Band, portarà a escena l'espectacle Big Eril.

Les emissores de ràdio protagonitzaran l'escenari de l'avinguda Maria Cristina amb Ràdio Pícnic, Miquel Abras, Macaco, Deco Pilot, Enric Verdaguer, Projecte Mut, Els Pets, Gertrudis i Maldita Nerea.

Paral·lelament tindrà lloc el Barcelona Acció Musical (BAM), que a més d'acollir les semifinals del Sona 9 i el concert estrella a l'Antiga Fàbrica Damm, amb Ocellot, Senior i el Cor Brutal i Crystal Fighters com a protagonistes, representarà la part més alternativa del cartell. Els noms dels protagonistes d'enguany són Núria Graham, Los Punsetes, Blank Realm, Beach Beach, Bombino, Jane Weaver, LoneLady, Mdou Moctar, METZ, Ryley Walker, Saun&Starr, Vetiver, Mourn, Jupiter Lion, Le Parody, Nueva Vulcano, Dengue Fever, Blank Realm, Ebo Taylor, Vadou Game, Georgia, Wand, Juan Wauters, Metz, Julie Byrne, Tony Allen, Pau Roca b2b Sau Poler i The Suicide Of Western Culture.

El toc mediterrani del cartell el posaran el dimecres 23 de setembre Els Amics de les Arts (en un dels darrers concerts de la gira que els ocupa), Joan Dausà, Oques Grasses i Els Catarres més explosius que mai. Tots ells agafen el relleu de Manel, Txarango i La Troba Kung Fú a la platja del Bogatell.

Per rematar la festa, el dijous 24 de setembre a la plaça dels Àngels tindrà lloc l'espai de la programació dedicat als més petits, una de les novetats d'aquesta edició. La família sencera podrà gaudir de tallers musicals i de ioga, manualitats i música en directe de la mà de  Joan Colomo, Maria Rodés, The Free Fall Band o Papa Topo. Tots van participar al disc L'educació (2014) promogut pel festival Minimúsica.
Arxivat a: Enderrock, la mercè, barcelona, festivals, la gossa sorda