Comença la temporada de música a la Pedrera

Els Barcelona Swing Serenaders oferiran un concert dijous 17 de setembre

| 16/09/2015 a les 15:00h

Tornen els concerts en petit format en un entorn especial i modernista. La temporada de música a la Pedrera engega aquest dijous 17 de setembre amb un concert inclusiu de jazz que vol apropar la música a les persones amb discapacitat auditiva i visual. El mestre de cerimònies serà el grup Barcelona Swing Serenaders.

The Swing Serenaders. Foto: Arxiu La Pedrera


La Fundació Catalunya - La Pedrera ha programat per avui dijous 17 de setembre un concert inclusiu de jazz a l’auditori de la Pedrera. Seguint la tradició iniciada l'any passat, l'actuació inaugural de la temporada té la voluntat d’apropar el món de la música a persones amb capacitats auditives o visuals diferents. Si l'any passat la protagonista era la música antiga, enguany ho serà el jazz, amb la seva varietat de ritmes i diversitat d’instruments tan adients per a un concert que inclou una innovadora sessió de descoberta tàctil dels instruments de la mà dels mateixos músics.

El grup escollit per a l'ocasió és Barcelona Swing Serenaders, que porten en actiu des del 1999 i han experimentat amb estils com el swing i el New Orleans. El repertori que oferiran recorrerà els ritmes i expressions del jazz, i inclou música dels enterraments de Nova Orleans, un tema de Joe King Oliver, mestre de Louis Armstrong recreador de l'efecte “flautista d'Hamelín”, un tema de Duke Ellington, el gran barrejador de colors, algun tema de ball típic dels anys 20, un blues, un espiritual negre, la cançó que el trompetista novaorleanès Wallace Davenport va cantar a l'hospital cada dia durant set anys... Acabat el concert, tot seguint el format iniciat l’any passat, s’oferirà una sessió de descoberta tàctil que permetrà als assistents interessats comprendre els instruments i el context històric de les peces interpretades.

El concert, que s'emmarca en els deu anys de Pedrera accessible, està obert a persones cegues i/o amb baixa visió, persones sordes signants i usuàries de pròtesis auditives. Hi haurà un programa de mà en braille i grans caràcters, collarets individuals amb sistema d’inducció magnètica i un intèrpret en llengua de signes per a la presentació. Per a una atenció personalitzada amb reserva de seients preferents, cal que les persones amb discapacitat sensorial, un cop adquirida l’entrada, confirmin la seva assistència a [email protected].
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, barcelona, nova temporada, la pedrera, the swing serenaders