La colla del rock'n'roll valencià

Joanes i la colla de Pantaix es renoven i presenten un recull de temes clàssics i noves cançons

| 03/10/2015 a les 15:00h

A la dècada dels vuitanta Pantaix es van aventurar a defensar la llengua i la tradició de la seva terra. La banda de rock valenciana ha decidit revisar la seva discografia i sota un nou nom, Joanes i la Colla de Pantaix, presenta Revisat (Mésdemil, 2015), un àlbum que conté revisions i cançons inèdites. Aquest dissabte 3 d'octubre engeguen la màquina per presentar-lo en directe a casa. 
Joanes i la colla de Pantaix. Foto: Arxiu Mésdemil

La història del rock'n'roll del País Valencià té unes pàgines dedicades a Pantaix. Sorgits als anys vuitanta, eren una proposta independent que defensava les arrels i la llengua. L'ànima del grup, el cantant Eduard Joanes, torna a encapçalar el projecte amb el nom de Joanes i la Colla de Pantaix, i ha aprofitat l'avinentesa per fer inventari i presentar Revisat (Mésdemil, 2015).

Frescos i vigents, Joanes i la Colla de Pantaix ressorgeixen a escena i de bagatge no els en falta. Rockers aferrissats de la dècada dels vuitanta, les reivindicacions de les seves cançons encara no han caducat. En aquesta línia, a Revisat (Mésdemil) no només recuperen els temes més destacats de la seva trajectòria, sinó que incorporen sis cançons inèdites, com és el cas de "Carnestoltes per tot l'any". 

El disc beu d'un so acústic, però en aquest cas han deixat florir un so més elèctric, capitanejat per la producció de Josep Maravilla, membre iniciàtic de Pantaix a les guitarres. 



Els històrics de la comarca de la Ribera Alta van transcendir amb Gastronomia radioactiva (Ànec, 1983) i Secretament (Audiovisuals de Sarrià, 1986). Una de les revisions que inclou l'àlbum, "Dóna't l'oportunitat", respon a mantenir l'essència de cadascú per davant de tot. Tot i ser un grup vintage, l'han escollit com a primer videoclip de l'època renovada.

El retorn discogràfic també s'acompanya d'un retorn als escenaris. Joanes i la Colla de Pantaix presentaran Revisat aquest dissabte 3 d'octubre a la Casa Cantonera (Algemesí) i el 8 d’octubre a l’Espai Octubre Concerts (València).  

Arxivat a: Enderrock, joanes i la colla de pantaix, rock, país valencià