Macedònia engeguen el Bornet de Cançons

Aquest diumenge 10 el quintet de fruites presentarà el seu últim disc, 'El món és per als valents'

| 07/01/2016 a les 12:01h

La tercera generació de Macedònia serà l'encarregada de llançar el tret de sortida de la primera edició del Bornet de Cançons, el cicle de música familiar que va de la mà del seu germà gran, el Born de Cançons. La banda de referència de pop familiar presentarà el seu darrer disc, El món és per als valents (Promo Arts Music, 2015), aquest diumenge 10 a les 12 del migdia a El Born Centre Cultural de Barcelona.

Macedònia. Foto: La Fotogràfica


La història d’en Joan, un nen amb paràlisi cerebral que malgrat tenir problemes de mobilitat és feliç, va commoure Macedònia. És per això que el creador, impulsor, compositor i productor del grup, Dani Coma, en va escriure una cançó que recull l’esperit del nou disc. La valentia és el valor central d’un treball que han titulat El món és per als valents (PromoArts Music, 2015).

A partir d’aquí, la tercera generació de Macedònia presenta tretze noves cançons que també parlen de la por, l’esforç, les il·lusions i les ganes de viure. Es tracta de la tercera referència discogràfica de l’actual quintet de Macedònia, que va entrar a la banda el 2011. D’aleshores ençà les integrants han agafat experiència, i Coma s’ha atrevit a jugar amb diversos estils musicals: des de matisos electrònics fins a tonades rockeres contundents. “No ens ha fet mai por abordar diferents gèneres, tot i que ens movem en el pop-rock. Dins el sector de la música familiar, potser serà la primera vegada que el públic sentirà segons quines cançons”, valora Dani Coma.
 


Les dobles lectures i el llenguatge proper són motius de pes que expliquen l’èxit del grup, que disc rere disc s’adequa a les noves generacions: “Abans parlàvem de la Game Boy en alguna lletra, ara del Whatsapp”. Macedònia representa un referent per als més petits, i és per això que el músic explica que per escriure noves cançons investiga aquí i a fora el que preocupa i ocupa els nens i nenes. Amb aquest àlbum, el tretzè de la discografia del projecte, han publicat el senzill “Dancing sandàlies” seguint l’estètica de K-pop, un fenomen molt popular a l’Àsia en què els cantants es vesteixen igual i les coreografies són vistoses i ballables. 

Aquest diumenge 10 de gener inauguraran el cicle Bornet de Cançons a les 12 del migdia a El Born Centre Cultural. Les entrades es poden comprar a través d'aquest enllaç

El Bornet, germà petit del Born de Cançons
La programació familiar del Bornet conviu amb el cicle Born de Cançons, que aquest mes de gener portarà a la sala Moragues els finalistes del VIII certamen Terra i Cultura (15 de gener), el guitarrista flamenc Jordi Guerrero (16 de gener) i Guillem Roma (21 de gener). 
Arxivat a: Enderrock, barcelona, macedònia, bornet, bornet de cançons, born de cançons, born cc