Homenatge a Granados al Liceu

La Compañía Nacional de Danza hi estrena "Anhelos y tormentos"

| 03/03/2016 a les 23:00h

El Gran Teatre del Liceu homenatjarà la figura d'Enric Granados, de qui actualment es commemora el centenari de la mort, amb l'estrena absoluta per part de la Compañía Nacional de Danza d'"Anhelos y tormentos", amb la coreografia de Dimo Kirilov i el piano de Rosa Torres Pardo. Hi haurà representacions els dies 4, 5, 6 i 9 de març.

Foto: A. Bofill

Aquest 4 de març, la Compañía Nacional de Danza estrena al Liceu una peça de nova creació per a vuit ballarins que ret homenatge al compositor Enric Granados en el centenari de la seva mort: Anhelos y Tormentos. Segons explica el coreògraf Dimo Kirilov, és una peça que incideix en el caràcter romàntic de Granados, reflexionant sobre la força de l'instint i de les emocions enfront de la raó, i que també mira d'integrar llenguatges clàssics i contemporanis i de fer dialogar els ballarins amb el piano "sense clixés ni efectismes".

Per la seva banda, la pianista Rosa Torres Pardo, que interpreta diverses peces de Granados integrada a l'escenari, comenta que abordar aquest repertori d'aquesta manera, interactuant i havent d'estar atenta a l'evolució dels ballarins que es mouen al seu voltant, és tot un repte.

 La Compañia de Danza Clásica, sota la direcció artística de José Carlos Martínez, aposta en aquest espectacle per la mixtura de coreografies clàssiques i contemporànies amb composicions de Schubert, Chopin i Glazunov. A més d'Anhelos y tormentos, el programa es completa amb In the Night, del coreògraf Jerome Robins; The Veriginous Thrill of Exactitude, de William Forsythe, i Raymonda, coreografiada per José Carlos Martínez a partir de la versió original de Marius Petipa i la revisió que en va fer Rudolf Nureyev.
 
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz