Blues a flor de pell

Francisco Simón i Jezz Espinoza fan una minigira per Rubí, Barcelona i Sant Boi de Llobregat

| 18/03/2016 a les 06:58h

Bluesmen de categoria i ànimes de la banda Red House, Jeff Espinoza (guitarra, veus i harmònica) i Francisco Simón (guitarra i veus) faran un petita gira entre el 18 i el 20 de març que els durà per locals de Rubí, Barcelona i Sant Boi de Llobregat.


Amb Red House, banda poderosa com poques, Espinoza i Simón acaben de publicar el disc Red House & Friends, un treball exuberant en què els han acompanyat, entre altres, Lou Marini i Steve Cooper (Blues Brothers), Gene Taylor, Mike Vernon, Antonio Serrano, Marcos Coll, Julián Maeso, Gaby Jogeix i Lluís Coloma.

Aquests dies són a Catalunya per promocionar aquest disc i fer un seguit d'actuacions a duo, en les quals exploren aquest mateix repertori en un format molt més reduït, a més de revisar vells estàndards de blues, ragtimes, exercicis de fingerpicking... "En definitiva, anem a les arrels del blues i ens divertim moltíssim", comenta Francisco Simón.

Concretament, se'ls podrà escoltar a l'Espai Sociocultural de la CGT de Rubí (divendres 18 de març, 20 h), a la botiga Disco 100 de Barcelona (dissabte 19 de març, 12 h), a l'Espai Cultural Les Musses de Casablanca de Sant Boi de Llobregat (dissabte 19 de març, 21 h) i, finalment, al Honky Tonk Blues Bar de Barcelona (diumenge 20 de març, 20.30 h). Respecte al fet de tocar en una botiga de discos com Disco 100, on ja han tocat altres vegades, Simon admet que "s'hi crea un ambient espeical. L'altre dia em vaig assabentar que tanquen Discos Castelló... és un problema, perquè no es venen discos però tampoc no ha aparegut un format nou que permeti guanyar-se la vida i fomentar realment la bona música."

Sigui com sigui, des de la seva experiència Francisco Simón constata que "el blues té una afició minoritària però molt i molt fidel... i molt il·lustrada! Quant a coneixement i reconeixement ha millorat molt, han proliferat bons festivals, i els joves pugen tocant molt i molt bé. Millor que nosaltres, els veterans... i està bé que sigui així!"



  
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Red House, Jezz Espinoza, Francisco Simón